«Зі спортом по життю»: десяту ювілейну Спартакіаду серед осіб з інвалідністю провели у Вінниці

Заряджалися позитивними емоціями та займалися спортом. 15 листопада, у Вінниці відбулася традиційна Спартакіада для ​​людей з інвалідністю «Зі спортом по життю». Участь у Спартакіаді брали клієнти міського центру реабілітації «Гармонія».
Організатором заходу виступив комітет з фізичного виховання та спорту Вінницької міської ради.

На початку заходу усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто віддав свої життя, боронячи Батьківщину у російсько-українській війні.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський. Він наголосив на важливості таких заходів для осіб з інвалідністю та подякував Збройним силам України за можливість працювати та тренувати спортсменів.

«Памʼятаємо кожного дня, кожної миті, завдяки кому ми маємо можливість працювати, тренувати та підвищувати спортивну майстерність. Мир над нашими головами – це заслуга українських воїнів, це заслуга тих захисників Батьківщини, хто стоїть на сторожі нашого суверенітету, – говорить Сергій Краєвський. – Це у нас десята Спартакіада, яка вчергове доводить, що юнаки та дівчата з інвалідністю можуть долучатись до спорту та рухливого способу життя. Сьогодні, під час війни є актуальним продовжувати жити та допомагати нашим військовим, адже це є основою наших принципів та пріоритетів, таких, як: безпека і оборона, стійкість і турбота. Нині кожен громадянин нашої держави потерпає від емоційного напруження та стресу. А такі заходи допомагають психологічно розвантажитись та покращити своє самопочуття. На цій спортивній події учасники та учасниці можуть поспілкуватись між собою, побути суперниками, та гарно провести час і перезавантажитися морально».

Основна мета такої події – це популяризація фізичної культури та спорту серед людей з інвалідністю, підвищення спортивної майстерності, знайомство з новими та цікавими видами спорту.

Так, упродовж кількох годин спортсмени змагались у таких видах спорту: боулінг, більярд, теніс та футбол настільний.

Допомагали спортсменам тренери-викладачі та інструктори-методисти міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які згодом визначили переможців та призерів Спартакіади.

Серед учасників був Владислав Грамлюк разом із мамою Наталією. Жінка подякувала тренерам та комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради за організацію заходу. Наголосила, що тепер ще більш вмотивована для подальших занять і вона, і син. Наталія Грамлюк зазначила, що голова їх сімейства з перших днів повномасштабної війни пішов служити добровольцем, попри можливість відмовитись, адже сам має інвалідність.

«Я вдячна тренерам та організаторам за підтримку, за можливість розвантажитись, перепочити фізично, розслабитись емоційно. Мій син самостійно грає і це вселяє віру в те, що йому підвладне все, що він зуміє здолати труднощі. Такі заходи дуже необхідні, вони додають впевненості, що немає нічого складного в тому, що ти ще не спробував, а перемога набагато ближче, ніж ми думаємо», – зазначила Наталія Грамлюк.

За підсумками Спартакіади перемогу у настільному тенісі здобув Андрій Щербацький, у боулінгу – Людмила Капеліста, а Сергій Наталічев переміг серед дітей. Кращим гравцем у більярд став Юлій Горбач.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin