У вересні гвардійці військової частини 3028 візьмуть участь у масштабних навчаннях «Rapid Trident 2019» Заходи пройдуть на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ біля Львова.

Близько 3,7 тисячі військовослужбовців з 14 країн НАТО і партнерів блоку, включаючи майже 375 американських військовослужбовців і цивільних фахівців з 13 по 28 вересня візьмуть участь в багатонаціональних навчаннях а території Львівської області. Упродовж серпня 18 інструкторів Збройні сили Канади в Україні / Canadian Armed Forces in Ukraine навчали гвардійців зведеної роти процесу управління військами (TLP) та зв’язку за стандартами НАТО, тактиці пересування та інженерній підготовці, тактичній медицині та топографії.

Головна мета подібних навчань – підвищення спроможності підрозділів НГУ щодо виконання різноманітних завдань, удосконалення рівня підготовки з виконання службово-бойових (бойових) завдань, обмін досвідом та підвищення рівня взаємосумісності між підрозділами НГУ, ЗСУ, військовими формуваннями держав-членів НАТО.

Валентина Лісова