У Вінниці відбулась зустріч на якій обговорили показники вакцинації населення та шляхи підвищення їх рівня у громаді

Питання вакцинації громадян залишається актуальним і сьогодні, особливо у воєнний час, коли по всій країні зростає кількість внутрішньо переміщених осіб. Тому, нещодавно у Вінниці, відбулась зустріч «Співпраця задля захисту громади від інфекційних хвороб» яка була організована в рамках співпраці між муніципальною медициною та проєктом USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».

У заході взяли участь представники департаментів охорони здоров’я, соціальної політики, освіти Вінницької міської ради, а також вінницькі лікарі. Учасники зустрічі, зокрема, звернули увагу на тенденцію вакцинації у Вінницькій громаді та обговорили можливі інструменти й шляхи співпраці у межах підвищення рівня імунізації в громаді. Це відповідає принципам та пріоритетам Вінницької міської ради: стійкості та турботі. Незважаючи на війну, фахівці муніципалітету прагнуть зберегти якість медичного обслуговування в місті.

«Ми розуміємо важливість профілактики захворювань, яку можна передбачити завдяки імунізації. І розбудова стійкої системи громадського здоров’я є одним із завдань, яке Україна має виконати на шляху до Європейської унії. Тому система громадського здоров’я це, в першу чергу, профілактика інфекційних та неінфекційних хвороб. Якщо захворювання можливо попередити – ми маємо то зробити! До прикладу, зараз у нас триває програма вакцинації проти грипу. Ця вакцинація не входить у календар обов’язкових щеплень, але вже понад п’ять тисяч вінничан вакцинувались від грипу. Будь-яка хвороба залишає після себе ті, чи інші наслідки. Тому нам потрібно працювати й надалі, аби кількість повністю здорових українців лише зростала», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Координатор проєкту від ГС «Коаліція за вакцинацію», регіональний експерт з Громадського здоров’я від проєкту «Розбудова Стійкої Системи Громадського здоров’я» Вінницької області Наталія Гриньова зазначила, що метою проєкту є сприяння підвищенню охоплення щеплення серед громадян шляхом інформаційних кампаній.

«Ми будемо усіма силами допомагати проводити заходи, як ми це робили у попередніх громадах. Ми проводили зустрічі з батьками, освітянами, соціальними працівниками. У питаннях імунізації та комунікації із населенням, представники освіти й соцзахисту ідуть на рівні із сімейними лікарями», – зазначає Наталія Гриньова.

Головний спеціаліст відділу контролю якості надання медичної допомоги департаменту охорони здоров’я ВМР Людмила Саєнко зазначила, що останні роки динаміка вакцинації дітей дещо зросла. Зокрема, це й через те, що батьки почали відповідальніше відноситись до імунізації своїх дітей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin