Сергій Моргунов презентував кращі практики громади на шляху до збереження довкілля на Центральноєвропейській енергетичній конференції 2023

На Центральноєвропейській енергетичній конференції 2023, яка зараз триває у Братиславі, мер Вінниці Сергій Моргунов презентував кращі практики громади на шляху до збереження довкілля. Варто наголосити, що Вінниця виступає за ефективне використання енергії та ресурсів, а також стимулює економічне зростання громади та України в цілому.

“Серед присутніх — представники Європарламенту, Єврокомісії, а також експерти з міжнародних організацій у сфері енергетики та дипломатичних місій. Ми маємо можливість поспілкуватись про співпрацю зі спеціалістами, які просувають ідею Зеленого курсу в Європі та першими отримують доступ до інформації про грантові чи донорські програми, присвячені збереженню та відновленню екології”, – розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Основною темою міжнародної конференції стала енергетична безпека та кліматична політика у Центральній Європі в контексті розробки та реалізації політики Європейського Союзу. Мова йде про Зелений курс, метою якого є досягнення кліматичної нейтральності та декарбонізації.

“Напередодні великої війни наша громада стала першою в Україні, яка офіційно приєдналась до європейського Зеленого курсу, і попри виклики ми продовжуємо реалізовувати взяті на себе зобов’язання, адже цей напрямок має залишатись серед важливих завдань, якщо ми хочемо зберегти для наступних поколінь чисте навколишнє середовище, – зазначив Сергій Моргунов. – Щоб досягти результатів, потрібно комплексно підходити до всіх сфер соціально-економічного життя громади. Особливо, коли йдеться про післявоєнне відновлення України та нашу майбутню євроінтеграцію. Працюємо, щоб отримати нові знання від європейських партнерів та втілити в життя спільні проєкти”.

Під час дискусійних панелей обговорювали перехід до чистої енергетики, яка значно зменшить залежність від викопних видів палива. Посилений ентузіазм в цьому напрямку експерти почали відстежувати у контексті війни Росії проти України. На їх думку, трансформація енергетичної системи вимагатиме посиленої координації політики та нового регулювання.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin