«Здоров’я вінничан»: мешканці Вінниці закликають імунізуватись проти грипу у межах муніципальної програми

Мешканці Вінниці отримають можливість імунізуватись від грипу з половиною вартості вакцини. Муніципальна програма “Здоров’я вінничан” передбачає відшкодування 50% вартості вакцини для жителів міста, включаючи осіб із статусом ВПО.
Програма діє в рамках ініціативи “Вінничани важливі”. За інформацією департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради, до 22 листопада вже імунізувались 5294 громадян, з них 1177 – діти. Програма також надає безкоштовну вакцинацію дітям без батьківського піклування та дітям з інвалідністю. Попри війну фахівці продовжують підтримувати якість медичної галузі у місті. Це відповідає принципам та пріоритетам Вінницької міської ради, а саме турботі та стійкості.

Лікарі зазначають, що грип – це високозаразне та небезпечне захворювання. Найкращим засобом профілактики проти нього є вакцинація. Фахівці департаменту охорони здоров’я ВМР наголошують, що щеплення проти грипу проводять як дорослим, так і дітям віком від 6 місяців, у яких немає протипоказань для цього. У тому випадку, якщо дитині віком до 9 років раніше не проводили щеплення проти грипу і не було підтверджених випадків захворювання на нього, слід зробити дві дози вакцини, з інтервалом в один місяць. Всім іншим достатньо буде однієї.

Першочергово рекомендується вакцинуватись наступним категоріям населення, які знаходять у групі ризику:

  • Медичним працівникам;
  • Вагітним жінкам;
  • Особам літнього віку;
  • Пацієнтам із хронічними захворюваннями;
  • Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

У департаменті охорони здоров’я ВМР зазначають, що наразі у Вінницькій територіальній громаді імунізація проводиться чотирикомпонентною вакциною «Джисі Флю». Також там наголошують, що вакцинація не дає стовідсоткового захисту проти захворювання, проте вакцинована людина перенесе хворобу в легшій формі.

«Ми закликаємо вінничан імунізуватись проти цього захворювання, оскільки воно є небезпечним та високозаразним і найдієвішим засобом профілактики проти грипу є вакцинація. Проте важливо одразу наголосили, що вакцинація не гарантує того, що людина не заразиться вірусом. Проте, якщо таке станеться, то захворювання пройде у легшій формі та без ускладнень. Тому ми рекомендуємо не нехтувати своїм здоров’ям та здоров’ям своїх близьких», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin