Жителям Вінниці безкоштовно перевіряють зір «з виїздом додому»

Швидкий, мобільний та з найсучаснішим обладнанням для діагностики зору: спецавтомобіль компанії «Мобільна оптика», за підтримки Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу побував на цьому тижні у Щітках, Писарівці та на Вінницьких хуторах. Спеціалісти компанії відгукнулися на ініціативу МКГШ безкоштовно перевірити зір усім охочим мешканцям Вінницької територіальної громади.

Такою послугою мали змогу скористатися як дорослі, так і діти. Втім, чи не найзручнішим мобільний формат перевірки зору став саме для людей похилого віку, яким важко вибратися з дому, добиратися негодою до міста та гаяти час в чергах у лікарні. Пані Галина Панченко з Вінницьких хуторів, до прикладу, мусила б чекати запису до офтальмолога 10 днів, та й постійні поїздки до Вінниці стомливі – жінка наразі проходить комплексне обстеження у всіх спеціалістів.

– Зір погіршується, а до лікаря ніяк не потраплю – то вільних місць немає, то хворію, – каже вінничанка. – А тут мобільне обстеження на сучасному обладнанні, яке саме приїздить тобі ледь не під хату. Звісно, це зручно.

Спецавтомобіль має сучасне діагностичне обладнання, і тут можна безкоштовно перевірити гостроту зору, пройти комп’ютерну діагностику на авторефрактометрі, перевірити власні окуляри на електронному діоптриметрі та визначити, чи відповідають вони параметрам зору, й навіть зробити макет майбутніх окулярів методом суб’єктивної проби.

За словами спеціаліста компанії Іллі Депутата, найчастіша проблема – люди купують готові окуляри «на око», без попереднього обстеження та призначення лікаря. Чим і шкодять здоровʼю очей. Мобільне обстеження дозволяє виявити існуючі проблеми й відкоригувати їх тут, на місці. Діагностика однієї людини займає не менше 10 хвилин, а за день спеціалісти приймають до 50 пацієнтів.

Депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Владислав Кривешко каже, це лише початок – три дні «Мобільна оптика» працювала в тестовому режимі, аби зрозуміти, чи приходитимуть люди, чи буде попит на таку послугу. І так як реакція мешканців позитивна, то в МКГШ й надалі будуть співпрацювати з компанією, аби охопити мобільною діагностикою якомога більше населених пунктів Вінницької територіальної громади.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був створений у відповідь на виклики повномасштабної війни головами Вінницької міськради та облради Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим. Очолити МКГШ погодився Прем’єр-міністр України у 2016-2019 роках Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin