Тут буде перший муніципальний 25-метровий басейн у місті, який зможе відвідувати до 300 людей на добу. Також передбачено два гімнастичні, атлетичний та ігровий зали, глядацькі балкони. Важливо, що спорткомплекс буде адаптований для людей з інвалідністю та маломобільних груп, адже тут облаштують пандус і підіймач. Сьогодні міський голова Сергій Моргунов подивився як проходить реконструкція закладу під час виїзної наради.

Реконструкція спортивного комплексу на вул. Академіка Янгеля – це один з проектів по відновленню спортивної інфраструктури міста. Це дозволить створити умови для залучення до активного способу життя містян. Відкриття спорткомплексу дасть поштовх розвитку таким видам спорту, як плавання та ігровим – футзалу, баскетболу, гандболу – завдяки створенню сучасних залів. Це стимулюватиме розвиток вінницьких дитячо-юнацьких спортивних шкіл. На базі оновленого СКА зможуть проводити змагання з плавання та ігрових видів спорту.

«Реконструкція цього об’єкту мала виконуватись за рахунок польського інвестора. Але обставини змінились, і ми прийняли рішення, що ми будемо власними силами відновлювати цей спорткомплекс. Кошторисна вартість реконструкції становила 45 млн грн. Для міського бюджету це надзвичайно великі кошти, тому було прийнято рішення що ми не в змозі будемо за один рік виділити цей обсяг грошей для повної реконструкції цього спортивного комплексу. Тому було прийнято рішення виконувати робити два роки. Але завдяки підтримці Уряду ми отримали субвенцію з цільовим призначенням «на реконструкцію та капітальний ремонт двадцятип’ятиметрових басейнів» у розмірі 20 млн грн. Це цільова програма, яку започаткував Уряд Гройсмана у 2018 році. Тому ми зможемо скоротити термін виконання цих робіт», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Передбачено, що після реконструкції це буде сучасний спорткомплекс з басейном, який зможе приймати до 300 відвідувачів на добу, а також – з двома гімнастичними залами, атлетичним залом та ігровим залом, які розраховані на 450 чоловік на добу. Також передбачені і глядацькі балкони (балкон для глядачів басейну – 100 місць, балкон для глядачів ігрового залу – 150 місць). Спорткомплекс буде адаптований для людей з інвалідністю та маломобільних груп – облаштують пандус і підіймач.

«Фізкультура і спорт поряд з освітою і охороною здоров’я – є основою здорової нації. Створенням умов для заняттям спортом і фізкультурою ми почали займатись досить давно. І один з акцентів ми зробили на будівництві мультикомплексів, в том числі і на базі наших шкіл. На сьогоднішній день ми побудували 33 багатофункціональні комплекси. Вони різні. Є з полями для міні-футболу, з тренажерними майданчиками, з турніками, з дитячими майданчиками. Крім того ми підтримуємо дитячі спортивні школи. Нові умови для занять фізкультурою і спортом будуть і у СКА. Тут буде можливість займатись ігровими видами спорту: футбол, волейбол, гандбол, баскетбол. Будуть легкоатлетичні зали та басейн, де можна буде проводити змагання регіонального і загальнонаціонального рівнів», – зазначив Сергій Моргунов.

У рамках реконструкції вже влаштовано фундаментні балки під стіни першого поверху на південному фасаді, зроблено монолітні пояси на рівні покрівлі, нові віконні прорізи на фасадах будівлі. Завершується підсилення стін будівлі. Наразі робітники утеплюють фасад, установлюють покрівлю.

Виконано заміну двох прогонів та плит покриття приміщення басейну, роботи по підсиленню існуючих плит покриття. Замінено плити перекриття на обхідних доріжках басейну. Підсилено колони під чашею басейну, проводяться роботи по підсиленню чаші басейну. Виконується влаштування вентиляції, господарської каналізації та прокладка електропроводки. Робітники приступили до установки віконних блоків.

Серед іншого проектом передбачено заміна металевих вітражів на алюмінієві вікна, заміна існуючих віконних блоків на металопластикові. Також замінять існуючі дверні блоки на металопластикові та алюмінієві. У планах – облаштування гардеробів, вестибюлів, душових, санвузлів, кімнат відпочинку для обслуговуючого персоналу, навчального класу, лабораторії.

Розпочалась заміна систем електропостачання, опалення, сучасної системи водопостачання та водовідведення. Влаштування нових інженерних мереж тепло- та водопостачання, водовідведення, електрозабезпечення з влаштуванням електрощитової. Буде зроблено благоустрій навколо спортивного комплексу.

Для маломобільних груп населення проектом передбачено на вході в спортивний комплекс пандус, на першому поверсі – вертикальний підіймач, в залі басейну – підіймач мобільний механічний. Також на першому поверсі розташовано санвузол, а на другому поверсі роздягальня.

До розвитку спортивної інфраструктури у місті підхід комплексний. За 4 останні роки облаштовано 33 багатофункціональних дитячих та спортивних майданчики, збудоване повнорозмірне футбольне поле ПДЮ, також оновлюються спортивні бази у школах, модернізуються дитячо-юнацькі спортивні школи.