У Вінниці Служба у справах дітей влаштувала захід для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах

Сьогодні, 6 грудня, у День Святого Миколая Служба у справах дітей організувала захід для маленьких вінничан, які опинилися в складних життєвих обставинах. Для дітей організували виставу та екскурсію Вінницьким обласним краєзнавчим музеєм. Також малеча отримала подарунки та солодощі до свята.

Турбота – один із пріоритетів Вінницької міської ради. Напередодні різдвяно-новорічних свят Служба у справах дітей проводить низку заходів для дітей різних категорій: для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та тих, хто опинився у складних життєвих обставинах. Зокрема, сьогодні у краєзнавчому музеї зібрали близько 40 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Для них підготували подарунки. Іншим дітям із цієї категорії, які перебувають на обліку Служби у справах дітей і не присутні на сьогоднішньому заході, теж передадуть новорічні презенти.

«Одним дітям Святий Миколай приносить під подушку солодощі, комусь – різочки. Але, на жаль, є діти, які зовсім не отримають уваги – це дітки із неблагополучних сімей, ті, що опинилися у складних життєвих обставинах. Тому місію влаштувати для них свято ми взяли на себе», – розповіла директорка Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

Для дітей сьогодні влаштували свято у краєзнавчому музеї: виставу та театралізовану екскурсію. Розвагами, конкурсами та загадками потішили дітей Святий Миколай, музейний гном та ельф. Наприкінці персонажі попросили розмалювати картинки, скласти їх в чарівну скриньку, а натомість – отримати подарунки.

Діткам подарували солодощі, листівки, іграшки та різні розвивальні ігри. Малеча була у захваті від презентів: раділи, показували один одному та батькам. Подарунки сьогодні отримали сестрички Генсіровські: Софія та Ангелінка. Дівчатка перший раз завітали до краєзнавчого музею. Кажуть, що сподобалась не тільки вистава, але й картини, розвішані в залі.

З дітьми на свято прийшли також батьки або опікуни. Зокрема, патронатна вихователька Ганна Чернюк.

«Попри всі обставини, дитина завжди залишається дитиною, яка хоче свята, доброти, уваги та подарунків. Все це приносить малечі радість. Сьогодні була гарне свято для дітей, по обличчях багатьох було помітно, що це приносить їм задоволення. Це приємні спогади про дитинство на все життя»,– зазначила Ганна Чернюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin