Вінницькі фермери взяли участь у семінарі “Розвиток аграрного сектору ВМТГ, ресурси та можливості середнього фермера, діюче законодавство”

На днях відбувся навчальний семінар для вінницьких агропідприємців, розрахований на середнього фермера. Організували його представники управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради спільно зі очільниками старостинських округів Вінницької громади.

Семінар під назвою “Розвиток аграрного сектору ВМТГ, ресурси та можливості середнього фермера, діюче законодавство” провели у приміщенні Інституту кормів. Серед запрошених спікерів були не лише аграрії, а й науковці, які досліджують рослинництво і тваринництво, а також представники фінансових установ

Директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов презентував учасникам зустрічі про Реальний стан та можливості розвитку галузі рослинництва на території ВМТГ та результати, яких вдалося досягнути у 2023 році на виконання заходів Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки.

“За 11 місяців цього року середні та малі фермери сплатили податків і зборів до бюджету Вінницької міської територіальної громади на суму в 8 343 млн грн. Це хороший результат, адже ми говоримо про те, що все більше аграріїв працюють офіційно. За нашими даними, на території ВМТГ наразі працює 35 суб’єктів господарювання аграрної сфери: 24 малих фермери, які мають в обробітку від 1 га до 120 га землі та 11 середніх фермерів, які обробляють від 121 га до 2000 га землі. Загальна площа сільськогосподарських земель, на яких вони працюють складає 6 639,3 гектарів”, – розповів Максим Мартьянов.

Як зазначив радник міського голови Олександр Закорченний, це вже другий семінар-навчання для фермерів, який ініціювала Вінницька міська рада.

“Мета досить практична – допомогти аграріям у пошуку нової корисної інформації, спробувати у роботі нові технології та, звісно, створити можливість для тісної взаємодії з колегами, щоб обмінюватися досвідом та найкращими практиками”, – сказав Олександр Закорченний.

На думку начальниці управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій ВМР Наталії Павленко, затверджена торік Програма розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки стала каталізатором для зрушень сільського господарства.

“Ми дбаємо про те, щоб наші фермери почувалися впевнено і відчували, що міська влада готова їх підтримувати. Це допомагає їм працювати і нарощувати свої потужності”, – додала Наталія Павленко. – Ми також залучаємо наших фермерів до співпраці з Інститутом кормів та сільського господарства Поділля НААН в галузі дорадництва. Наші науковці можуть чимало розповісти про те, як краще та ефективніше працювати на землі, адже досліджують ці питання роками”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin