З початку 2023 року у Вінниці створили 68 нові ОСББ

У Вінниці кількість новостворених ОСББ цьогоріч збільшилась вдвічі, порівно з попереднім роком. Так, з початку 2023 року у Вінниці зареєстрували 68 нові об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Для порівняння – за весь 2022 рік ця цифра склала 34.

З них, як повідомляє начальник відділу по розвитку ОСББ Вінницької міської ради Ігор Іванов, 12 будинків – це новобудови, а 56 – старий житловий фонд.

“Загалом, серед новостворених ОСББ, майже половина припадає на будинки 1971-1990 років побудови. Кількість новостворених ОСББ серед новобудов і будинків до 1970 року зведення – приблизно однакова. Найменше ОСББ цьогоріч створили мешканці будинків 1991 – 2013 років побудови”, – зазначає Ігор Іванов.

Всього у місті, станом на четверте грудня, нараховується 890 ОСББ у 969 будинках.

“Сьогодні можна констатувати, що за показниками створення об”єднань співвласників ми поступово виходимо на довоєнні показники. Наприклад, у 2021 році в місті було створено 70 ОСББ, а у 2020 році – 68. Звісно, таких показників не було б, якби не наші Збройні сили, завдяки яким у людей повертається впевненість у завтрашньому дні. Позитивно на динаміці створення ОСББ позначаються і профільні програми підтримки об”єднань міської ради”, – зазначає Ігор Іванов.

Крім того, мешканці будинків, які виявили бажання створити ОСББ, можуть розраховувати на повний та безкоштовний супровід цього процесу. Для допомоги охочим взяти управління будинком у свої руки в обласному центрі працює Ресурсний центр підтримки ОСББ Вінниці. Він знаходиться за адресою: вулиця Келецька, 65. Номер телефону: 067 -430- 32 -26.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin