Вінниця – перший обласний центр, де запрацював проєкт «Поліцейський офіцер громади»

Вінниця стала першим обласним центром, де запрацював проєкт “Поліцейський офіцер громади”. Ініціативу реалізовують Нацполіція та органи місцевого самоврядування. 7 грудня, на площі Стуса, вишикувалися 49 поліцейських офіцерів громади, які готові приступити до роботи.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» побудований на принципі взаємодії з громадою. Його суть полягає у наданні змоги забезпечити кожну громаду офіцером поліції, який житиме та працюватиме в ній та стане її невіддільною частиною. Однією з тих, хто вирішив працювати поліцейськими офіцерами громади – Антоніна Філонова. Перед тим, як стати на цю посаду – вона разом із колегами пройшла спеціальне навчання.

«Наше навчання тривало з 14 серпня. Там було цікаво та корисно: було багато тактичних прийомів, прийомів самозахисту, законодавчі норми та інше, – розповідає Антоніна. – Поліцейського офіцера громади не можна порівнювати з дільничним. У нас є закріплена територія, він має цілодобово бути з людьми, спілкуватися з ними, допомагати у вирішенні будь-яких питань».

Безпека, у тому числі – всередині громади – один з пріоритетів у роботі Вінницької міської ради, говорить заступник міського голови Сергій Тимоoук. Саме тому міська рада допомагає Національній поліції в реалізації цього проєкту.

«Ми розуміємо важливість цього проєкту, тому підтримуємо його та виділяємо необхідний ресурс для його реалізації, – розповідає Сергій Тимощук. – Місто має бути безпечним як для вінничан, так і тих майже 46 тисяч осіб, які після повномасштабного вторгнення обрали Вінницю своєю другою домівкою».

Вінниця – це перший обласний центр в Україні, де цілковито забезпечений інститут поліцейських офіцерів громад, зазначив Голова Національної поліції України Іван Вигівський.

«Я ще раз дякую всім, хто долучився до цього, і вітаю на службі нових поліцейських офіцерів громад. Це не тільки правоохоронець, а й помічник, сусід і друг. Адже він сам проживає на тій території, де і працює, там він і звітує перед людьми. З перших днів повномасштабної війни ПОГи займаються евакуацією мирного населення, доставляють гуманітарну допомогу, затримують колаборантів, виїжджають на місця обстрілів російськими окупантами», – додає Іван Вигівський.

Окрім голови Нацполіції, поліцейських офіцерів громади привітали, зокрема, начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Пархоменко, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко, а також директор програми ICITAP в Україні Тім Яновік та менеджер програм відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Олег Савчин.

У подарунок новопризначені поліцейські офіцери громад отримали помпові рушниці та ключі від 33 автівок, які Нацполіції передали американські партнери.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin