Вихованка Вінницької дитячої музичної школи № 2 здобула чотири перемоги на міжнародних музичних конкурсах

Софія Кузьмич. вихованка Вінницької дитячої музичної школи № 2 здобула чотири дипломи на  міжнародних музичних конкурсах.

Як розповіла викладачка юної бандуристки Тетяна Прокопенко, здобуття перемог на різних конкурсах – це лише початок творчого шляху для цієї маленької музикантки. Адже учениця навчається на відділі народних інструментів всього другий рік. Також вона зазначила, що дівчинка дуже старанна та відповідальна.

«Софія талановита, ініціативна та дуже активна на уроках. Вона із великим задоволенням приходить і працює на заняттях, – говорить Тетяна Прокопенко. – Попри всі труднощі, які сьогодні переживають наші діти, вони все ж знаходять силу та енергію брати участь у різноманітних конкурсах. А їхня наполеглива праця та хороші результати тішать нас – викладачів та надихають на нові звершення».

Так, Софія Кузьмич здобула першість на Міжнародному конкурсі мистецтв «Зірки навколо» та двотуровому міжнародному благодійному конкурсі мистецтв «Україночка та українець». А диплом лауреата II ступеня виграла на Міжнародних конкурсах «Muzikos Burtai 2023» та «Art Premiere». Конкурси проводилися дистанційно, а частину зібраних коштів було передано на потреби ЗСУ.

Також восьмирічна Софія відвідує хореографічний відділ та активно бере участь у капелі бандуристів «Калинонька» у музичній школі.

Любов до народних інструментів у юної бандуристки виникла після того, як її старший брат почав займатись у музичній школі по класу акордеон, про це розповіла мама дівчинки.

«Репертуар Софійки часто включає українські народні мелодії та композиції, що прославляють історію та дух нашого народу. Через звуки бандури вона розкриває красу та глибину української культури, а піснею вражає аудиторію. Пишаюсь її здобутками та дякую Збройним силам України, за можливість займатись нашим дітям, творити та примножувати українську спадщину», – говорить мама дівчинки Руслана Янчук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin