Із Вінниці захисникам на передову передали термоси для зберігання їжі та хімічні грілки

Вінницька міська рада активно працює над забезпеченням військових необхідними ресурсами. Звернення з передової стають все частішими, особливо з настанням зими, коли ситуація щодо погодних умов ускладнюється. Окрім спецобладнання, оборонці дуже потребують тепла в польових умовах, де немає звичного домашнього затишку. Щоб підтримати бойовий дух Захисників та Захисниць передали разом з вінницькою громадою на передову одному з підрозділів, де служать вінничани, термоси для зберігання їжі та 10 тисяч хімічних грілок.

За словами офіцера, який відвезе допомогу побратимам на найважчий – Східний напрямок, для ефективної оборони на фронті велике значення має не лише технічне оснащення, а й стан здоров’я та настрій бійців. А хімічні грілки, за його словами, зігріють не тільки тіло, а й душу.

“Наше командування подало запит про потреби підрозділу і Вінницька міська рада дуже швидко відреагувала. Зараз зима, сніг, морози, і, відповідно, все частіше наші хлопці мають обмороження кінцівок – це реальна проблема. Хімічні грілки такої якості –- це профілактика обморожень, яка не просто вбереже кінцівки і збереже фізичне здоров’я, а ще й суттєво підтримає нас в моральному плані”, – сказав офіцер.

Про системну підтримку Збройних Сил України Вінницькою громадою розповів заступник міського голови Андрій Очеретний. За його словами, з початку повномасштабного вторгнення з бюджету громади виділено 1 183 700 тисяч гривень на різні потреби армії.

“Йдеться і про військові облігації (понад 696 млн грн), які ми передали державі для того, щоб армія була забезпечена важким озброєнням та іншими необхідними речами, які громада не має повноважень придбати. Кошти також пішли на соціальну підтримку Захисниць та Захисників України, членів родин та сімей загиблих військових, а також міська рада забезпечила фінансову підтримку громадських організацій, діяльність яких пов’язана з підтримкою ЗСУ, йдеться і про Координаційного штабу Центрального регіону з питань поводження з військовополоненими. За рік роботи їм вдалося повернути з полону 124 вінничан та жителів Вінницької області, – розповідає Андрій Очеретний. – З початку повномасштабного вторгнення вже понад 20 військових частин отримали від нас допомогу”.

Депутат міськради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Теймур Абушов розповів, що хімічні грілки в холодних окопах наших бійців – це важлива річ, адже здатна зберегти здоров’я в надважких умовах. Вони витримують температуру в понад 50 градусів і діють понад 20 годин.

“В межах роботи Міжрегіонального штабу ми на постійній основі відслідковуємо потреби наших бійців на передовій і намагаємось робити все для того, щоб забезпечити їх необхідним, – зазначив Теймур Абушов. – Щиро дякуємо нашим Збройним Силам України за те, що оберігають нас».

Координаторки Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Антоніна Іващук та Катерина Поджаренко також додали, що закуплені муніципалітетом разом з громадою хімічні грілки та термоси вироблені в Україні.

“Все це виготовили в Україні і якість цих речей перевірена на практиці. Дуже важливо, що купуючи українську продукцію для нашої армії, ми також робимо внесок у підтримку економіки, адже з цього сплачуються податки, військовий збір, і, відповідно, йде допомога для нашої армії”, – зазначають вони.

“Пріоритети Вінницької міської ради – це безпека, оборона, стійкість та турбота. Такий збалансований підхід – це забезпечення надійного тилу для нашої армії, яка завжди може розраховувати на допомогу”, – додав депутат міськради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Віктор Перлов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin