Вінниця прощається із 22-річним захисником України Валерієм Ващуком

Вінницька громада схилила голову у невимовному смутку. Сьогодні, 19 грудня, проводжаємо на вічний спочинок Валерія Ващука. Молодий воїн захищав Україну у складі Національної гвардії України з 2019 року. Загинув у бою поблизу села Вербове Запорізької області 14 грудня… Валерію Ващуку назавжди залишилось 22 роки… У Героя залишились батьки, брат та кохана дівчина, з якою мріяв незабаром побратися.

Валерій Ващук народився 20 грудня 2001 року, проживав у Вінницьких Хуторах. Після закінчення 9 –ти класів місцевої школи, вступив до Тульчинського ліцею із посиленою військовою підготовкою. Стати військовим – був його свідомий вибір, розповідає мама Героя Наталія.

«Валерій на війні практично зі свого повноліття. Попри юний вік, до повномасштабного вторгнення росії в Україну мав чотири ротації на схід. Воював на Донецькому напрямку. Ніщо не могло вплинути на його прагнення захищати Батьківщину, – розповідає мати. – У війську син мав звання старшого солдата та обрав для себе позивний «Марік», адже саме так називали його дідуся. Він майже не розповідав про війну. Не хотів засмучувати, беріг наш спокій…»

«На жаль, люта війна не щадить нікого, забирає гідних, найкращих синів та дочок України», – написав на своїй сторінці у соцмережі староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко, висловлюючи співчуття родині та близьким Героя.

Церемонія прощання із Валерієм Ващуком розпочнеться о 8:30 живим коридором (від магазину «Пролісок) до його рідного будинку за адресою: вул. Покровська, 21.

Поховають воїна о 12:00 на кладовищі на вулиці Генерала Шаповала.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin