У Вінниці відзначили кращих спортсменів та тренерів за підсумками 2023 року

Вчора, 20 грудня, міський голова Сергій Моргунов привітав кращих спортсменів та тренерів за підсумками 2023 року. Їх нагородили грамотами, грошовими преміями та подарунками від Вінницької міської ради.

На початку нагородження до спортсменів звернувся міський голова Сергій Моргунов.

«Ви стали елітою українського спорту, яка здобуває перемоги і приносить гордість нашому місту. Ваша праця є неоціненною, і ми висловлюємо щиру подяку кожному та кожній за невтомність і відданість справі. Сьогодні, в час війни, ви проявляєте справжню мужність, проходячи всі виклики, які стають перед вами. Ніщо не може вас зупинити на шляху до досягнення чемпіонських висот. Коли чуємо наш Державний Гімн, і ви піднімаєтеся на п’єдестал, серце наповнюється гордістю за вас і за нашу країну. Ваші перемоги стають символом мужності та волі українського народу. А ви є прикладом справжніх патріотів, які своєю перемогою підтверджують силу та невгамовний дух нашої країни», – говорить Сергій Моргунов.

Також очільник громади зазначив, що багато представників спортивної спільноти Вінниці воюють на фронті, захищаючи нашу Батьківщину.
Міський голова подякував й ветеранам та тренерам, за їхню працю, професійність та наставництво. А також – юним спортсменам за їхні перемоги та здобутки, побажав отримувати ще більше медалей та призових місць на різноманітних змаганнях.

Цього року Вінниця була достойно представлена на змаганнях різного рівня. Так, впродовж 2023 року наші спортсмени здобули 1494 найвищі нагороди та призові місця на чемпіонатах і кубках України, 180 перших та призових місць на чемпіонатах і кубках Європи й світу. А вихованці міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл вибороли – 612 перших та призових місць на чемпіонатах і кубках України та 66 – на міжнародних змаганнях.

Загалом за 2023 рік у Вінниці пройшли 118 чемпіонатів та кубків міста, 39 відкритих міських турнірів, було забезпечено підготовку та участь у 149 обласних та 357 Всеукраїнських змаганнях. Спортивна спільнота підтримала наших хлопців та дівчат, які вирушали й на міжнародні змагання, а їх було 57.

Цього року звання Кандидата у Майстри спорту присвоєно 165 вінницьким спортсменам, Майстра спорту України – 36, Майстра спорту України міжнародного класу – 22.

20 змагань Всеукраїнського рівня провели у місті Вінниці у 2023 році. Серед них – Всеукраїнський турнір «Кубок Юна Україна» з боротьби самбо серед юніорів та юніорок 2003-2004 р.н., юнаків та дівчат старшого віку 2005-2006 рр.н.. Також – Кубок України з боротьби самбо серед чоловіків та жінок, чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) серед ДЮСШ та клубів, Кубок України зі спортивної акробатики серед дорослих, Кубок України з кіокушинкай карате, чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації, Кубок України зі стрибків на акробатичній доріжці.

Крім того, у Вінниці провели чемпіонат України з марафону з веслування на байдарках і каное, чемпіонат України зі спортивної акробатики, чемпіонат України з ММА, Чемпіонат України з баскетболу серед чоловічих та жіночих команд, чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд, чемпіонат України з хокею на траві серед чоловічих команд.

Фахівці спорткомітету міської ради спільно з міськими дитячо-юнацькими спортивними школами проводили для молодших школярів спортивну акцію «Рухаємось разом» у старостинських округах.

Як зазначив голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, спільними зусиллями також було проведено Спартакіаду серед людей з інвалідністю «Зі спортом по життю», в якій взяли участь і військові, які проходять реабілітацію на території наших медичних закладів.

Провели фізкультурно-спортивну акцію «Діти наше майбутнє» для дітей загиблих Захисників та Захисниць, де були хлопчики та дівчатка з нашої територіальної громади. Загалом у 2023 році було проведено дві Спартакіади серед людей з інвалідністю, 9 навчально-тренувальних зборів для спортсменів з інвалідністю.

Талановиті спортсмени та тренери Вінниці показали чудові результати й на світовій арені. Так, вихованець та тренер Вінницької МДЮСШ № 5 Важа Даіаурі здобув нагороду найвищого ґатунку на III Всесвітніх іграх з єдиноборств. За останні два роки спортсмен здобув усі найпрестижніші нагороди. Тренує видатного сумоїста його батько Заслужений тренер України Важа Даіаурі (старший).

Веслувальник-байдарочник Дмитро Даніленко здобув переміг на кубках Європи та Світу, де здобув ліцензію на Олімпійські ігри 2024 у Парижі. Алім Брижав посів 3 місце у чемпіонаті Світу з греко-римської боротьби серед людей з порушенням слуху, де здобув ліцензію на Дефлімпійські ігри – 2025, тренує спортсмена Заслужений тренер України Микола Костенко.

Денесюк Олексій виборов перше місце у чемпіонаті Світу зі стрільби кульової, здобув ліцензію на Паралімпійські ігри – 2024, тренер спортсмена Денис Мустафаєв. Мар’яна Шевчук посіла друге місце у чемпіонаті світу з паверліфтингу, вона здобула ліцензію на Паралімпійські ігри – 2024.

Трійка зі спортивної акробатики Аліна Пугач, Каріна Островська, Еліна Козачанська здобули третє місце у чемпіонаті Європи зі спортивної акробатики, тренує спортсменок Заслужений тренер України Юрій Голяк. 14-разовий рекордсмен світу та Європи Іван Чупринко підтвердив свій статус на чемпіонаті Європи з жиму лежачи. Роман Кокошко здобув перше місце у кубку Європи з легкоатлетичних метань (штовхання ядра).

«Спортивний результат – це спільна робота тренера, спортсмена та суспільства. Сила волі, патріотизм та багато праці над собою – в такому симбіозі з’являється результат та чемпіони», – підкреслив голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський.

Також з самого початку повномасштабного вторгнення представники галузі фізичної культури і спорту активно допомагають нашим Захисникам та Захисницям, які боронять нашу державу. За 2 півріччя 2023 року було зібрано понад 679 тисяч гривень.

У 2023 році зібрано один мільйон 356 тисяч гривень. Загалом за 2022-2023 рік було зібрано для ЗСУ два мільйони 221 тисяча гривень. Кошти направили на закупку необхідного інвентарю для військових та матеріальну допомогу в разі поранення тренерам-викладачам галузі, сім’ям тренерів-викладачів та вихованців, які несуть службу у лавах Збройних сил України або загинули внаслідок війни.

Особлива увага приділяється дітям ВПО, які проживають у нашій територіальній громаді та займаються у МДЮСШ. Таких дітей у наших закладах 139.

Також з дітьми проводяться заходи з національно патріотичного виховання це і лекції, і бесіди, і зустрічі з ветеранами війни, тематичні квести на знання історії України та спорту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin