“Цього року ми започаткували програму будівництва сонячних електростанцій у комунальних закладах”, – Сергій Моргунов

Вінниця продовжує слідувати «Зеленому курсу», одним із пріоритетів якого є відновлювальна енергетика. У 2023 році, у Вінниці започаткували програму будівництва сонячних електростанцій у комунальних закладах. Вона спрямована на підвищення енергетичної стійкості громади, її енергонезалежності та ощадності. Про це голова громади повідомив на своїх сторінках у соціальних мережах.

«Першими об’єктами програми стали МКЛ № 3 та Центр матері та дитини, де наразі закінчується монтаж сонячних електростанцій. Декілька цифр: загальна кількість сонячних панелей – 272 шт. (по 555 Вт кожна), річна генерація кожної зі станцій – до 80 тис. кВт. Якщо простими словами, то це дозволить кожному із закладів економити більш як пів мільйона гривень на рік», – зазначив Сергій Моргунов.

Також міський голова зазначив, що встановлення відновлювальних джерел енергетики також підсилить енергонезалежність Вінницької громади.

«Але важливо й інше: в умовах атак ворога по енергетичній інфраструктурі – це дозволить медичним закладам бути більш енергостійкими та незалежними. Крім того, Вінниця першою в Україні затвердила декларацію про Зелений курс. А відновлювальна енергетика – є одним із її пріоритетів. Працюємо далі», – зазначив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin