Дбаючи про стійкість економіки: у Вінниці затвердили Програму сприяння залучення інвестицій у громаду на наступні два роки

Одна з основних пріоритетних цілей Вінницької міської ради – забезпечити стійкість економіки, яка є ключовим фактором для повноцінного розвитку конкурентоздатної громади, забезпечення робочих місць та стабільних надходжень до міського бюджету. З метою прискорення економічного зростання, фахівці департаменту економіки та інвестицій міської ради розробили Програму сприяння залученню інвестицій до громади на період 2024-2026 років. Цю Програму було схвалено під час чергового засідання Вінницької міської ради, яке відбулося минулої п’ятниці, 22 грудня.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зауважив, що економічне відновлення та стабільна робота – запорука надійної обороноспроможності України під час війни, тому необхідність у розвитку цього сектору очевидна. Реалізувати цей задум допоможе залучення додаткових інвестицій у громаду ззовні.

“Програма, яку затвердили, спрямована на збільшення кількості робочих місць та підтримку бізнесу, який офіційно працює та сплачує податки. Стала робота підприємств – це опора як для громади, так і для всієї держави”, – наголосив Сергій Моргунов.

За словами директора департаменту економіки і інвестицій ВМР Максима Мартьянова, нову Програму готували, враховуючи виклики сучасного стану економіки в Україні та громаді зокрема в умовах війни.

“Ми плідно попрацювали у 2023 році і наступного року маємо закріпити результати. Ключовими напрямками нової Програми сприяння залучення інвестицій у ВМТГ на 2024-2026 роки є налагодження співпраці з сусідніми громадами в напрямку підготовки та реалізації спільних проєктів розвитку територій, що матимуть значний синергетичний ефект, зокрема у галузі логістики, створення індустріальних парків, формування галузевих кластерів та ін. Крім того, ми працюватимемо над наповненням бази даних інвестиційних майданчиків земельних ділянок типу greenfield та brownfield, з подальшим їх розміщенням на інтерактивній інвестиційній карті, – зазначив Максим Мартьянов. – Перед нами також стоїть завдання забезпечення подальшого розвитку індустріальних парків та запуск роботи інноваційно-технологічного хабу “Кристал”.

Наші фахівці також почнуть розробляти план заходів щодо ревіталізації земельних ділянок типу brownfield. Такі кроки допоможуть нам зміцнити інвестиційний клімат у громаді та залучати додаткові надходження у її розвиток”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin