Вінниця передала Повітряним Силам ЗСУ тепловізори, пошуковий прожектор та блок живлення

Військовим з Повітряних Сил ЗСУ, які обороняють небо над Вінницькою областю і протистоять ворожим атакам Вінницька міська рада разом з громадою передали 10 тепловізорів, пошуковий прожектор та блок живлення до нього.

Заступник міського голови Андрій Очеретний зазначив, що допомога військовим пріоритетна для Вінницької міської ради. Тож муніципалітет об’єднує зусилля з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, аби якомога швидше передавати оборонцям технічне оснащення. З початку повномасштабного вторгнення місто систематично допомагає 24 військовим частинам. Наступного року ця допомога збільшиться.

Під час передачі технічного обладнання були присутні координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Леонід Марцинковський, Олександр Чернега, Антоніна Іващук, Олександр Мельник, Віктор Мацера.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів про те, як таке обладнання використовують військові і наскільки воно важливе для того, щоб захистити небо від ворожих російських атак.

“Протиповітряна оборона має багато засобів з високим відсотком збиття повітряних цілей і допомагає заощаджувати дефіцитні та дорогі для нас зенітні керовані ракети, які втримують наше небо від російської авіації. Мобільні вогневі групи призначені для того, щоб збивати “шахеди”, які щоночі та щодня турбують Україну. Через Вінницьку область на постійній основі пролітають ворожі безпілотники і їх відпрацьовує наше ППО. Вінницька міська влада передала для однієї з частин Повітряних Сил засоби, які будуть допомагати нашим Захисникам більш ефективно відпрацьовувати ворожі цілі, – розповідає Юрій Ігнат. – Така допомога від міської влади та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу надважливі для захисту українського неба”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin