У Вінниці в 2023 році виконали капремонт 10 стиків панелей

Зменшили втрати тепла взимку та підвищили енергоощадність. У Вінниці в 2023 році відремонтували стики панелей 10 багатоквартирних будинків.

Мова йде про гідроізоляційні роботи, які дозволять не лише продовжити термін експлуатації будинків, а й зменшують втрати тепла в опалювальний період та рівень вологості в помешканнях, що виникає внаслідок розгерметизації панельних швів.
Зокрема, такі роботи виконали в панельних будинках за наступними адресами: вулиця Стельмаха, 15, вулиця 600-річчя, 18, вулиця Лялі Ратушної, 79, вулиця Ващука, 13, вулиця 600-річчя,14, Хмельницьке шосе, 77, проспект Космонавтів, 15, проспект Космонавтів, 6, вулиця Стельмаха, 1 та вулиця Ващука, 3.

Як зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький, міжпанельні шви є тим конструктивним елементом панельних будівель, який найбільше зношується. Відтак з часом їх оновлення потребують практично всі будинки такого типу.
Наслідком руйнування міжпанельних швів є погіршення герметизації в будинках, що, своєю чергою, збільшує тепловтрати та спричиняє появу протягів у квартирах. В таких помешканнях нерідко може підвищуватися вологість та з”являтися пліснява.

“Завдяки проведенню гідроізоляційних робіт, вдається запобігти руйнації конструктивних елементів будівель. Це дозволяє уникнути погіршення стану міжпанельних швів під дією вологи та покращити комфортність проживання в таких будинках”, – зазначає Віталій Місецький.

Усі роботи з капітального ремонту міжпанельних швів виконувалися за результатами звернень містян та здійснювалися на умовах співфінансування. Левову частку витрат взяв на себе міський бюджет. Обсяг робіт на 2024 рік залежатиме від фінансових можливостей міського бюджету.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin