За 2023 рік служба перевезення людей на кріслах колісних надала майже 10,5 тисяч послуг, служба супроводу – понад 2 тисячі

У Вінницькій міській територіальній громаді діє спеціалізована Служба перевезення для безперешкодного пересування людей з інвалідністю. За 2023 рік фахівці служби супроводу надали 2242 послуги, служби перевезення – 10 443 послуги.

За словами директорки центру реабілітації «Гармонія» ім. Раїси Панасюк Олени Чорнобривенко, обидві служби мають попит серед вінничан. Зокрема, послугами служби перевезення за 2023 рік скористалася 281 особа, послугами служби супроводу – 145 осіб. Це, як правило, люди з інвалідністю, найчастіше – з порушеннями опорно-рухового апарату, яким потрібна стороння допомога, щоб вийти з дому та дістатися у певне місце.

Користувачам служб допомагають дістатися до вокзалів, лікарень та аптек, місць навчання, у Прозорі офіси та інші заклади з отримання соціальних послуг, для отримання психологічних та юридичних послуг, участь у виборах тощо.

У розпорядженні служби перевезення – комфортабельні автівки, оснащені підіймачами. Наразі їх на базі ГО «Гармонія» чотири. Зайти і вийти з машини допоможуть працівники служби супроводу – наразі їх працює двоє. Хоча служба перевезення і служба супроводу часто працюють разом, це дві окремі послуги.

Щоб скористатися послугами, потрібно зателефонувати за номером 067-430-00-62. Заявки приймає диспетчер, який на лінії з 09:00 до 17:00. Про виїзд варто повідомити за два робочих дні. Замовлення на авто/залізничний вокзали здійснюється у будь-який час доби. Обидві послуги безоплатні та діють у межах Вінницької міської територіальної громади.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin