Вінницька міська рада разом з громадою Вінниці передала військовим безпілотний авіаційний комплекс

Учора, 15 січня, відбулась передача технічного обладнання для наших військових, які виконують обов’язки на східному фронті. Вони отримали безпілотний літальний комплекс від Вінницької міської ради та дружньої Вінницької громади.

За словами заступника міського голови Андрія Очеретного, передачі для військових відбуваються регулярно, адже з запитами по допомогу вони звертаються чи не щодня.

“Прикордонний загін вже отримував допомогу від Вінницької міської ради та нашої громади – це були хімічні грілки та тепловізори. Всі вони працюють. Сьогодні передаємо безпілотний авіаційний комплекс, який допоможе розвідувати території та завчасно виявляти російського ворога. Наразі вже 25 військових частин отримали допомогу від Вінниці. Ця робота буде тривати, Вінницький міський голова Сергій Моргунов неодноразово наголошував, що в 2024 році допомога буде посилюватися. У бюджеті передбачені кошти на ці потреби. Загалом Вінницька міська рада закупила 35 безпілотних авіаційних комплексів, з них 10 – ударного типу, 25 – розвідувального. Наразі 31 такий комплекс переданий військовим. До речі, все обладнання, як і засоби обігріву – українського виробництва. Це дуже важливий фактор, бо таким чином підтримуємо і військових, і нашу економіку”, – розповів Андрій Очеретний.

Офіцер-прикордонник розповідає, що подібними розвідувальними комплексами вже користувалися. За характеристиками, каже, український виробник не поступається іноземним аналогам.

“Ми будемо використовувати його за призначенням – проводити аеророзвідку для виявлення живої сили, складів боєприпасів тощо. Щоб ефективніше відпрацьовувати завдання, нам часто доводиться підлаштовуватися до змін, тому звертаємося до виробників таких приладів, щоб вони підкоригували функціонал, змінили частоти… Ніхто ніколи не відмовляв в цьому”, – сказав офіцер.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin