Вінницький Медичний стоматологічний центр отримає нові рентгенапарати за рахунок міського бюджету

У Вінниці “Медичний стоматологічний центр” поповниться двома новими рентгенапаратами, з яких один буде мобільним – працюватиме на базі виїзного стоматкабінету. Фінансування на закупівлю обладнання здійснюватиметься за рахунок місцевого бюджету. Таке рішення було прийнято депутатами Вінницької міської ради на засіданні сесії 26 січня. Це рішення відповідає пріоритетам міської ради – турботі та стійкості, адже мобільний стоматкабінет надає послуги Захисникам і Захисницям.

«Важливе рішення, яке стосується пріоритету “Турбота”. Виділяємо кошти на закупівлю рентгенапарата для нашої “Стоматології на колесах”. Ми запустили цей проєкт у серпні 2023 року. Бригади медиків, сформовані на базі стоматологічного центру, виїжджають безпосередньо у військові частини. З серпня 2023 року вони здійснили 13 виїздів і обслугували понад 600 військовослужбовців», – зазначив Сергій Моргунов.

Виїзна стоматологічна бригада з серпня 2023 року виїздили у такі міста: Старокостянтинів, Дніпро, Херсон, Могилів-Подільський та інші. Лікарі мобільного стоматкабінету надали послуги 626 військовослужбовцям. З них 450 потребувало саме рентгенологічного обстеження.

У розпорядженні мобільного стоматкабінету вже був рентгенапарат, який подарував благодійник, проте, з часом, він вийшов з ладу. Тому міська рада ухвалила рішення закупити портативний рентгенапарат для мобільного стоматкабінету, а також стаціонарний панорамний рентгенапарат для обслуговування пацієнтів у закладі.

«Для проведення точної діагностики та покращення надання стоматологічної допомоги виникла потреба у придбанні панорамного рентгенапарата. Врахуємо також, що заклад надає безоплатні послуги для наших оборонців, які несуть службу у різних містах України. Тож депутати вирішили підтримати важливе рішення про виділення коштів на придбання сучасних рентгенапаратів для обслуговування пацієнтів, серед яких – Захисники і Захисниці», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Мобільний рентгенапарат придбають повністю за кошти бюджету. А стаціонарний рентгенапарат – співфінансування бюджету громади та «Медичного стоматологічного центру».

Нагадаємо, мобільний стоматкабінет був створений за ініціативи міського голови Сергія Моргунова, його облаштували за кошти бюджету з допомогою волонтерів та підприємців. Стоматкабінет організували на базі автомобіля, який передала Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги. Стоматкабінет має в розпорядженні необхідне обладнання для надання широкого спектра допомоги пацієнтам-військовим.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin