Вінницька дитяча художня школа запрошує на відкриття виставки «Сюжети та портрети»

2 лютого, о 16:00 у Вінницькому обласному художньому музеї, відбудеться відкриття виставки творчих робіт учнів Вінницької дитячої художньої школи, яка має назву «Сюжети та портрети».

Вінницька дитяча художня школа вперше презентує роботи своїх вихованців у стінах обласного художнього музею.

«Виставка у такому значущому мистецькому просторі – це велика відповідальність, тому учні старанно до неї готувались», – говорить викладачка Ярослава Бондар.

На виставці представлять різноманітні сюжетні композиції, де можна буде побачити культуру та традиції українців, побут, портрети героїв минулого та сьогодення, роботи в пластиці малих форм.

Як зазначила викладачка, пластика малих форм в експозиції представлена навчально-творчими учнівськими інтерпретаціями відомих полотен українського живопису II половини ХІХ-XX ст., Тараса Шевченка, Фотія Красицького, Олександра Мурашка та інших. Виразні та впізнавані історичною спрямованістю образи, втілені учнями за допомогою скульптурних засобів, віддзеркалюють безпосередню зацікавленість реалістичною традицією Національної художньої культури України в контексті сучасності.

Всі роботи створені за новими освітніми програмами й демонструють не лише роботу учнів, а й педагогічну майстерність викладачів школи.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin