Вінничан запрошують пройти онлайн-опитування щодо розвитку місцевої території

Мистецьке об’єднання “ПЛАЙ” у Вінниці розпочинає проєкт “Platform of Action: розвиток Території SUN”. Він відбудеться за підтримки та фінансування Goethe Institut у рамках програми EU4Culture. У результаті цього проєкту буде напрацьована концепція ревіталізації колишнього дитячого санаторію ім. М. Коцюбинського, який є стратегічним об’єктом міста. Вінничан закликають долучитися і пройти опитування.

ГО “ПЛАЙ” та департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради підписали меморандум про спільну участь у розробці концепції розвитку “Території SUN” ще у 2020 році. Але через пандемію та повномасштабне вторгнення і війну в Україні робота над дослідженням та розробкою концепції території призупинилась. Завдяки підтримці та грантовим програмам ЄС робота над створенням концепції та розвитком об’єкту цьогоріч продовжиться.

Повідомляється, що проєкт “Platform of Action: розвиток Території SUN” триватиме з лютого по червень 2024 року. Його метою є сприяння міжсекторіальній співпраці професіоналів, дослідженням, обміну досвідом та пошуку рішень на місцевому рівні через професійні резиденції за такими напрямками: екологія/ландшафт, ревіталізація/урбаністика, туризм та культурні/креативні індустрії. Ця діяльність буде зосереджена навколо стратегічного проєкту ревіталізації міського простору – території колишнього дитячого санаторію імені М. Коцюбинського, відомого як “Територія SUN”.

Перший важливий крок цього проєкту – онлайн-опитування вінничан, яке дозволить дослідити потреби громади та зацікавлених сторін і визначити напрямок роботи експертів під час резиденцій.
Пройти його можна до 16 лютого за цим посиланням: https://forms.gle/hPtwczJYCFiDw76w8

Опитування містить близько 20 питань, серед яких є можливість висловити власні ідеї та рекомендації щодо розвитку території.

У результаті дослідження потреб аудиторії та професійних резиденцій буде сформована цілісна концепція розвитку міського простору в межах «Території SUN». Підсумковий документ стане стратегічним орієнтиром майбутнього розвитку міського простору.

Довідково:

Територія за адресою вул. Синьоводська, 243, що перебуває в комунальній власності Вінницької тергромади, у 2019 році за ініціативи ГО “Мистецьке об’єднання “ПЛАЙ” і ряду інших громадських організацій та за підтримки Вінницької міської ради став експериментальним майданчиком для різних подій, в т.ч. соціально орієнтованих. На території відбулися мистецькі вихідні Ticket to the SUN, “Вікенд мандрівників”, Urban Weekend, Еко-фест “Діли” та інші події. Наразі розвиток Території SUN включений до Стратегії розвитку Вінниці до 2030 року, Стратегії культури до 2025 року, а також Стратегії розвитку туризму.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin