Вінниця схиляє голови у скорботі та зустрічає “на щиті” Героїв Ярослава Драганова та Сергія Маркуша

Сьогодні, 12 лютого, Вінниця проводжає до Небесного Війська відданих синів Батьківщини Драганова Ярослава Георгійовича та Маркуша Сергія Анатолійовича.

Ярослав Драганов став на захист України за покликом серця у перші дні повномасштабного вторгнення. Воював із ворогом у складі 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського. Останній свій бій прийняв 20 квітня 2023 року поблизу села Новобахмутівка на Донеччині. Герою навічно 31…

Народився Ярослав Драганов у Вінниці 4 травня 1991 року. Здобув освіту у 29-му ліцеї, а потім у Вінницькому національному аграрному університеті за спеціальністю автомеханік. До великої війни все своє життя присвятив роботі з машинами. Мав сім’ю, ростив сина, якому наразі 9-ть років, турбувався про батьків.

«Ярослав був світлою, гарною людиною. Люблячим батьком і надійним другом, – розповідають рідні полеглого воїна. – Він пішов на війну, бо прагнув, щоб його син жив під мирним небом. Для цього був готовий йти до переможного кінця…»

Церемонія прощання Ярославом Драгановим розпочнеться об 11:00 год за адресою: вул. С. Зулінського, 23. Поминальну панахиду за воїном відслужать у Храмі на вул. Київська, 130-А.

Чин поховання відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Сергій Маркуш народився у Вінниці 11 березня 1986 року. По завершенню ліцею №1 здобув професійну освіту муляра. Багато років створював затишок та тепло в оселях вінничан. Звістка про повномасштабний наступ ворога в Україну застала Сергія під час роботи у Польщі. Рішення повернутися з-за кордону, щоб захищати Батьківщину від рашистів, чоловік прийняв відразу. Вже у квітні минулого року став у лави Збройних Сил України. Разом із побратимами 46-ї окремої аеромобільної бригади воював на Донецькому напрямку. Загинув у бою поблизу Мар’їнки 7 лютого. Йому було лише 37 років…

«На вмовляння матері повернутися додому із війни Сергій завжди відповідав, що не може так вчинити. Інакше підведе свої побратимів та командира, – згадують рідні Героя. – Його у війську цінували за самовідданість і готовність виконувати найскладніші військові завдання. Від рядового Сергій швидко дослужився до звання молодшого сержанта. Він був вірний присязі й робив усе для Перемоги. На жаль, йому не судилося дожити до неї…»

Церемонія прощання із Сергієм Маркушем відбудеться у Храмі за адресою: вул. Пирогова, 157-А (поч. о 10:00).

Поховають воїна об 11:00 на кладовищі у мкрн. Пирогово.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Героям!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin