У Вінницькій громаді розпочалась перевірка водних об’єктів та прибережних захисних смуг

Програма охорони навколишнього природного середовища Вінницької міської територіальної громади на період 2021-2025 років передбачає проведення звичайних перевірок водних об’єктів та прибережних захисних смуг у всій громаді. У складі робочої групи для цього залучено працівників міської ради, комунальних підприємств, представників старостинських округів та фахівців з відповідних служб.

Як повідомила директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Ольга Ремешевська, відповідні перевірки будуть проводити протягом року як у Вінниці, так і на приєднаних територіях – Стадницькому, Вінницько-Хутрівському та Деснянському старостинських округах.

“Обстеження будемо проводити з метою покращення стану водойм у Вінницькій громаді. Це впровадження Зеленого курсу громади, який Вінниця задекларувала у 2022 році, присвяченого збереженню довкілля. Напередодні в місті проводилися дослідження малих річок, які стали основою для розуміння, що водні об’єкти можуть бути якісно інтегровані в міське середовище. Власне, такі заходи допоможуть нам змінити ставлення містян до річок, струмків та ставків як до цінного природного потенціалу”, – сказала Ольга Ремешевська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin