У Вінниці визначилися найкращі найменші шахові інтелектуали

У Вінницькій шаховій школі відбулися чемпіонати міста серед молодших учасників віком до 8 та 10 років. У змаганнях взяли участь 80 обдарованих спортсменів, що вказує на великий інтерес та популярність цієї гри серед дітей у місті. Всі переможці незабаром представлятимуть Вінницю на обласному турнірі.

Як розповів директор Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Микола Боднар, у чемпіонаті серед хлопчиків до 10 років боротьба була напруженою і непередбачуваною.

«Спрогнозувати трійку призерів не вдалося нікому. Кожен тур приносив нові сюрпризи. На більшості дистанцій лідирував Олександр Шабунін, але невдалий фініш залишив його на третій позиції. Водночас Олександр Штрикун, який спочатку ледь не заблукав у шаховому лабіринті, перетнув фінішну пряму першим. Друге місце виборов Ілля Гужі», – говорить Микола Боднар.

Гарну гру, за його словами, продемонстрували також Даніїл Шигін, Дмитро Вишневський, Максим Козак і Дмитро Шуба. «Спортсмени на чемпіонаті здобули неоціненний досвід, а він відіграє роль важеля у шаховому підйомнику!» – підкреслив директор МДЮСШ № 6.

У групі хлопчиків віком до 8 років вирізнявся своєю майстерністю на шаховій дошці Олександр Савчук. Його впевненість та рішучість у грі були помітними, попри ще зовсім юний вік. Спортсмен здобув впевнене чемпіонство.
А ось за «срібло» та «бронзу» до останнього туру боролися принаймні з десяток маленьких шахістів. У підсумку ігор досягти бажаних результатів вдалося Богдану Ядвіжену та Михайлу Байраку.

Тим часом у дівчаток усе проходило набагато спокійніше. Фавориткою у категорії до 10 років від початку була призерка чемпіонату України серед дівчат до 8 років Катерина Прокопович. Вона підтвердила свій статус і виграла титул чемпіонки й у цьому змаганні.

Срібну нагороду виборола Роксолана Яковенко. А «бронзу» – Ульяна Півторак.

А серед найменших учасниць за чемпіонство боролися Анастасія Чепка і Соломія Вітюк і лише останній тур визначив переможницю. Нею стала Анастасія, у Соломії відповідно – «срібло». «Бронза» у Христини Васильєвої.

«Такі заходи сприяють популяризації шахів серед молоді та формуванню бази для майбутніх шахових талантів. Для декого із дітей цей чемпіонат став першим великим змаганням у житті. Через участь у подібних турнірах хлопці та дівчата отримують цінний досвід та навички, які допоможуть їм надалі підвищувати свій рівень гри та конкурувати на рівних із сильними супротивниками, – говорить Микола Боднар. – Вітаємо переможців та призерів і бажаємо всім, хто братиме участь у чемпіонаті області, гарної гри й красивих комбінацій».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin