Взаємодія громади та влади: у Вінниці стартували інтеграційно-комунікаційні зустрічі

У Вінниці стартували інтеграційно-комунікаційні зустрічі в межах проєкту, який має на меті посилити взаємодію міської влади та громадського сектору. Вчора, 13 лютого, в неформальній обстановці познайомилися співробітниці департаменту освіти Вінницької міської ради з представницями громадських організацій міста.

Перша зустріч відбувалася в форматі майстеркласу у новому арт-просторі “ЕтноЧари”. Учасниці заходу опановували традиційну народну подільську кераміку – під керівництвом майстрині ліпили свищиків, а заразом обговорювали свою діяльність та плани, які хотіли б реалізувати, щоб покращити життя людей у Вінниці в освітній галузі.

Як зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний, перша тематична зустріч представників п’ятьох вінницьких громадських організацій та муніципалітету відбулась в межах дії Плану реалізації Стратегії партнерства між ІГС та ВМР на 2023-2024 роки.

“Ми бачимо, як стрімко розвивається громадянське суспільство, тож такі діалогові зустрічі завжди є важливими і ефективними. В цьому випадку налагодження нових зв’язків між профільними спеціалістами та активними містянами допоможе нам в результаті здійснити низку корисних проєктів для нашої громади. Це підсилення нашої згуртованості та змін на краще, – переконаний Андрій Очеретний. – Бюджет Вінницької громади на 2024 рік сконцентрований на таких пріоритетах, як безпека та оборона, стійкість, турбота, а також ми активно працюємо з міжнародними партнерами і робимо все можливе, щоб залучати інвестування ззовні, долучатися до грантових проєктів. Переконаний, що наші ініціативні вінничани разом з представниками департаментів в подальшому теж зможуть використовувати такі можливості для реалізації цікавих ідей”.

Організувати серію таких заходів вдалося представникам Фонду громади “Подільська громада”. За словами голови правління ФГ “Подільська громада” Олени Данілової, в місті сконцентрована потужна мережа громадських організацій, які спеціалізуються на різних напрямках соціально-економічного життя. Тож вони можуть бути повноцінними партнерами для департаментів та разом ініціювати та реалізовувати цікаві й корисні проєкти для Вінницької громади.

“Ми віримо, що такі зустрічі підсилять соціальні зв’язки і громадські організації можуть зробити суттєвий внесок у те, що відбувається в місті. Добре, коли всі ми працюємо в одному напрямку, тож завдяки таким заходам ІГС зможуть більше дізнатися про роботу департаментів, пропонувати свої ідеї та разом з міською владою реалізовувати корисні проєкти. Насправді ми дуже довго думали над форматом і зрозуміли, що без знайомства та людської комунікації співпраця не буде настільки якісною. Потрібно щось робити разом, тому всі заплановані зустрічі будуть відбуватися в неформальній обстановці. Упродовж наступних тижнів плануємо організувати тематичні зустрічі, де будемо досліджувати подільську кухню та вчитися новим речам”, – сказала Олена Данілова.

В подальших планах налагодження тісної співпраці в освітній галузі, а також в сфері охорони здоров’я, економіки, відновлення та безбар’єрності.

Олена Данілова також додала, що Вінниця має позитивний досвід взаємодії міської влади та ІГС. У межах такої співпраці не так давно у нашому місті були встановлені шість автоматичних зовнішніх дефібриляторів (АЗД), 12 груп пройшли курс з надання першої домедичної допомоги та використання АЗД.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin