Органи самоорганізації Вінниці не припиняють підтримувати військовослужбовців

Бути надійним плечем для наших військових – у цьому свою місію вбачають органи самоорганізації Вінниці. З початком повномасштабного вторгнення невтомно волонтерять. Зокрема, допомагають медичному закладу, в якому лікуються поранені бійці, направляють численні вантажі із домашніми гостинцями на передову, щоб порадувати воїнів. Про їхні потреби знають не з чуток, адже у багатьох на «нулі» перебувають чоловіки, сини, доньки та онуки.

«Ми єдина дружна родина. В цьому вкотре пересвідчилися з перших днів великої російської агресії, – розповідає голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця Наталія Панчук. – Практично відразу органи самоорганізації населення почали активно волонтерити. Крім того, з’явилася ініціатива з адресної турботи про тих, кого добре знаємо – рідних наших колег, які зараз воюють. Щомісяця з кожної заробітної плати всі ми, а також голови та секретарі квартальних комітетів перераховуємо кошти. Загалом виходить сума у майже 9 тисяч грн. Їх направляємо на придбання найнеобхіднішого за конкретним запитом. В цілому в межах цієї ініціативи вже надіслали на фронт близько 80 тисяч грн».

За словами Наталії Панчук, таким чином, зокрема зробили свій внесок у придбання позашляховика на Запорізький напрямок. Кошти спрямовували також на оптичні приціли, захисні шоломи, засоби тактичної медицини, лікування військових, колеса для спецавтівки тощо. Наразі фінансову допомогу отримали вже вісім Захисників та Захисниць. І робота не припиняється. Так у лютому підтримку для придбання необхідного спорядження отримає парамедик, який рятує поранених на передньому краї Запорізького фронту, та боєць бригади «Лють», який боронить Україну у Краматорську.

«Робимо те, що маємо, аби наблизити Перемогу. Долучаються всі, ніхто не стоїть осторонь. Також щомісяця квартальні комітети через волонтерів відправляють на передову вантажі з домашньою консервацією та приготованими власноруч смаколиками. А нещодавно на фронт із такими гостинцями від нас вирушила карета швидкої допомоги, яку придбали силами квартального комітету «Київський», – розповідає Наталія Панчук. – Активну роботу в цьому напрямі проводять також квартальні комітети «Ясний», «Малі Хутори – Центр», «Сабарів», «Добробут», «Царина», «П’ятничани»… У нас працюють надзвичайні люди. Вдень – сумлінно виконують свої обов’язки і 24/7 – волонтерять. Стають янголами-охоронцями для тих, хто воюють».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin