Вінниця сьогодні прощається із двома захисниками, які повернулись додому на щиті

Вінницька громада знову у скорботі. сьогодні, 3 лютого, прощаються з двома героями: Богданом Мазуром та Сергієм Монтрезором. Чоловіки разом із побратимами боронили Україну від російських окупантів.

Богдан Мазур підписав військовий контракт у 2014 році. Боронив Україну у найгарячіших точках антитерористичної операції. За цей час виріс до взірцевого професіонала з досконалим знанням не лише вітчизняної, а й закордонної тактики бою, які мав можливість перейняти у Великій Британії. Долучився до Збройних Сил України і з початком повномасштабного вторгнення. Служив у 47-й окремій механізованій бригаді «Маґура». Життя воїна обірвалося 14 лютого у бою поблизу села Степове Покровського району Донецької області. Йому навічно залишилось 29 років… Вдома на Богдана чекали батьки, дружина та маленька донечка.

Народився Богдан Мазур у Вінниці 21 лютого 1994 року. Закінчив 30-ту школу, а потім Вінницький транспортний коледж. Проте, як розповіли рідні, своє покликання юнак вбачав у захисті Батьківщини. Зі школи займався кульовою стрільбою, увесь час проводив у тирі, виріс до Майстра спорту, займав призові місця, отримав безліч нагород. До війська пішов, наслідуючи приклад батька – кадрового офіцера. З ним воював в АТО та боронив Україну з перших днів широкомасштабного російського вторгнення.

«Богдан практично весь час був на війні, починаючи з 2014 року. Він свідомо обрав для себе цей шлях і з честю виконував військовий обов’язок. За це мав чимало нагород, серед яких нагрудні знаки «За зміцнення бойової готовності ВМС ЗС України» та «За зразкову службу», відзнака Президента «За участь в антитерористичній операції», а саме боях у Донецькій та Луганській областях», – розповідає батько полеглого Героя.

Церемонія прощання із Богданом Мазуром розпочнеться о 9:30 біля будинку за адресою: вул. Запорізька, 20-А. О 10:30 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відслужать поминальну панахиду за воїном.

Поховають Захисника об 11:30 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Сергій Монтрезор став на захист країни у 2015 році та виконував бойові завдання у зоні проведення АТО. З першого дня повномасштабного вторгнення знову повернувся у стрій. Воював у складі артилерійського взводу 3-ї бригади оперативного призначення «Спартан» імені полковника Петра Болбочана Національної гвардії України. Останній свій бій прийняв 17 лютого в районі села Новопрокопівка Запорізької області. Воїну було лише 38 років…

Сергій Монтрезор – обдарований випускник технічного ліцею. Свою вищу освіту здобув у Вінницькому національному технічному університеті за спеціальністю «Теплоенергетика». Працював на інженерних посадах на різних підприємствах міста.

«Змінити цивільну професію на військову Сергія змусила війна. Він був серед тих, хто відстоював незалежність України у 2015-2016 рр. у гарячих точках антитерористичної операції. Маючи великий бойовий досвід, був і серед тих, хто вже 24 лютого долучилися до оборони України. Казав, що так потрібно, аби зупинити ворога. Щоб наш синочок, якому зараз три роки, зростав у вільній державі, – розповідає дружина полеглого Героя Ганна. – Сергій ніколи не пасував перед труднощами, не опускав рук, навпаки підставляв їх усім, хто потребував підтримки. Такою надійною опорою був для нашої родини, батьків, близьких та друзів…»

Церемонія прощання із Сергієм Монтрезором розпочнеться о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Героям!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin