Сьогодні Вінниця віддає останні почесті трьом Захисникам

Сьогодні Вінницька громада прощається із трьома Захисниками. Роман Гнатюк, Сергій Туртуряну та Олексій Кошелєв із честю та до останнього подиху виконували свій військовий обов’язок. Поховають воїнів на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Роман Гнатюк долучився до Збройних Сил України у перші дні повномасштабного вторгнення. Служив у військовій частині А0549. Серце воїна припинило битися 23 лютого – у День його народження. Захиснику було лише 45 років…

Народився Роман у Вінниці 1979 року. Навчався у 31-й школі, а потім здобув професійно-технічну освіту. Працював оператором розкрійного комплексу на фабриці «Володарка». Разом із дружиною виховував двох синів, яким наразі 17 та 11 років.

«Роман дуже любив дітей та прагнув, щоб вони виросли справжніми чоловіками, був для них прикладом в усьому, – розповідає дружина Захисника Яна. – Ми всі чекали на завершення війни, коли знову зможемо бути разом. На жаль, цьому не судилося здійснитися…»

Церемонія прощання із Романом Гнатюком розпочнеться о 12:00 год за адресою: вул. М. Шимка, 20.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Сергій Туртуряну захищав Україну у складі 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ. Воював у взводі оператором протитанкових ракетних комплексів. Загинув під час бою 19 лютого поблизу с. Білогорівка Луганської області. Йому навічно залишилося 32 роки… Вдома на Сергія чекали мама, брат із сестрою, дружина та двійко діточок: 11-річна дівчинка та 8-річний хлопчик.

Вінничанин Сергій Туртуряну народився 20 липня 1991 року. Навчався у 12-й школі, а згодом закінчив Вище художнє професійно-технічне училище №5 за спеціальністю «Штукатур-плиточник-мозаїст». До повномасштабного вторгнення працював у місті бригадиром будівельної бригади.

«Сергій був різносторонньою особистістю. Мав творчі здібності. Захоплювався музикою та різбленням по дереву. Зокрема, своїми руками виготовляв іграшки для дітей. Це було його хобі, що приносило чимало радості, – розповідають рідні полеглого Героя. – Його любили всі. За доброту, чуйність, легкість у спілкуванні. Перебуваючи на війні, Сергій підтримував нас, прагнув, щоб не втрачали сили духу. Казав, що Перемога обов’язково буде за нами. Ми маємо всі у це вірити… Його щира посмішка назавжди залишаться у нашій пам’яті…»

Церемонія прощання із Сергієм Туртуряну розпочнеться о 10:30 за адресою: проїзд Гонти, 2. Вінничан запрошують також долучитися до живого коридору, аби гідно вшанувати Героя. О 13:00 відбудеться поминальна панахида у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають воїна о 14:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Олексій Кошелєв став на захист Батьківщини навесні минулого року. Боронив Україну від російських агресорів у лавах 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Брав участь у запеклих боях у Донецькій, Луганській та Харківській областях. Загину поблизу села Синьківка Куп’янського району 19 лютого. Захиснику було 38 років. Мати залишилась без сина, сестра – без брата…

Народився Олексій у Вінниці 7 червня 1985 року. Після 20-ї школи обрав для навчання у ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище». До широкомасштабної війни працював техніком-програмістом.

«Комп’ютерна техніка була його і професією, і хобі. Олексій легко міг як розібрати такі машини до гвинтика, так і знову їх відновити. Після його ремонту ті працювали наче годинник, – розповідає мати загиблого воїна Валентина Василівна. – Він був добрим і лагідним, найкращим сином і помічником для мене та сердечним другом для тих, кого знав та цінував».

Церемонія прощання із Олексієм Кошелєвим розпочнеться о 13:00 за адресою: вул. Привокзальна, 110. О 14:00 воїна відспівають у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Чин поховання відбудеться о 15:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Героям!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin