Вінниця отримала два автобуси VDL Citea з Німеччини

Вже назабаром вінницькі пасажири подорожуватимуть містом на автобусах з Мюнстера. Два VDL Citea передали Вінницькій громаді завдяки співпраці з німецькими партнерами. Вінницький міський голова Сергій Моргунов подякував своєму колезі – мерові Мюнстера Маркусу Леве – за постійну комунікацію, співпрацю та небайдужість до ситуації у нашій країні.

«З початку великої війни ми особливо відчули цю підтримку. Наші діти змогли оздоровитися у німецькому місті. На випадок атак на енергетичну інфраструктуру та відключення світла Мюнстер надіслав нам генератори, мобільні кухні, харчі», – зауважив Сергій Моргунов.

Рік тому, у березні, вінницька делегація з офіційним візитом відвідала Мюнстер, де підписали офіційну угоду про партнерство. Обговорили і подальшу співпрацю та підтримку.

«Сьогодні обговорюємо також співпрацю в галузі медицини, щоб наші лікарі могли стажуватися та обмінюватися досвідом із європейськими колегами», – додає міський голова.

Автобуси поповнили автопарк КП «Вінницька транспортна компанія» на початку березня. Довжина одного – 12 метрів. Він з низьким рівнем підлоги, відкидним пандусом та місцем для пасажира на кріслі колісному. Загальна кількість місць – 80.

«Марка автобусів – VDL CITEA LLE 120. Вийшли з конвеєра Нідерландів. Вони вживані, в гарному стані, відповідають екологічному стандарту ЄВРО-5. Автобуси розмитнили, вони пройшли сертифікацію та відповідають всім нормам і вимогам українського законодавства», – розповідає директор департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради Андрій Сорокін.

Перед виїздом на лінію в салонах автобусів також облаштують валідатори для безготівкової оплати проїзду та налаштують систему інформування пасажирів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin