Вінницька молодь вивчає бюджетні процеси

Молодь Вінницької міської територіальної громади активно бере участь у першому етапі проєкту “Нагляд молоді за розподілом бюджетів та ресурсів громад”, який реалізується в рамках програми “Мріємо та діємо” у співпраці з громадською організацією “Антикризова підтримка”. Цей проєкт спрямований на навчання молоді створювати власні ініціативи для підвищення прозорості міського бюджету.

Під час проведення першого етапу учасники ознайомилися з процесом формування бюджету та його складовими частинами. Велика увага була приділена практичним кейсам, спрямованим на визначення викликів і можливостей, з якими стикається громада. Молодь вивчала реальні ситуації та шляхи вирішення проблем, пов”язаних із розподілом бюджетних коштів.

Однією з особливостей цього етапу проєкту був обмін досвідом між учасниками з різних територіальних громад.

*«Під час цього обміну ми мали можливість поділитися здобутками своєї громади, а також проаналізувати діяльність інших громад, вивчивши кращі практики та знаходячи спільні шляхи до розвитку», *– прокоментувала представниця Вінницької громади Анастасія.

Також вона додала, що досліджувати бюджетні процеси досить цікаво.

«Зусилля молоді у межах цього проєкту є важливим кроком у забезпеченні прозорості та ефективного використання бюджетних ресурсів міста. Активна участь молоді у громадському житті відображає високий рівень їхнього зацікавлення у покращенні умов життя в місті та розвитку громадської свідомості», – зауважила начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin