Вінницька міськрада спільно з Гумштабом передали допомогу ще одній військовій частині

Днями у Вінниці представники Вінницької міської ради та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу зустрілися з військовими, які з початку повномасштабного вторгнення несуть службу на східному напрямку поблизу Бахмута. Щоб підсилити їхні можливості під час виконання бойових завдань та допомогти у протистоянні з ворогом, у Вінниці підготували партію допомоги: потужні рації «Моторола» та зарядні станції «Бандера пауер», придбані разом з громадою.

«Ця передача сформована за кошти фізичної особи в межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та Вінницької міської ради. Оці дві “Бандери” та чотири “Мотороли” стануть в пригоді під час виконання бойових завдань і допоможуть зберегти життя наших оборонців. “Мотороли” саме на тих частотах, які не читають орки, ваші хлопці просили саме такі. Дуже хочеться, щоб вони вам слугували і допомагали в роботі. Хай всі повертаються додому живими та неушкодженими”, – сказав заступник міського голови Андрій Очеретний. – Ця передача відповідає пріоритетам Вінницької міської ради, серед яких – безпека та оборона. Загалом на цей пріоритет цьогоріч у бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статей».

Забирав техніку військовий, який нещодавно лікувався після поранення. Саме він і повезе її на фронт.

«Це одні з найкращих рацій, вони надійні. Ми поставимо міцніші антени. Всі вони глушаться, але ми їх прошиваємо. Ця рація далеко б”є і її не так просто зламати», – сказав він.

Під час цієї передачі була присутня і сестра військового з Вінниці Ніна Вовк. Її 25-річний брат Ілля з початку повномасштабного вторгнення несе службу в лавах Збройних Сил України у складі штурмової бригади, яка дислокується на східному напрямку.

«Мій брат вчився на військового і зараз несе службу у ЗСУ. У наших хлопців є потреба в додатковому матеріально-технічному забезпеченні й оскільки волонтери не мали можливості допомогти, ми вирішили звернутися до громади Вінниці й вірили, що нам допоможуть. Створили відповідний лист-запит і передали його на громадських слуханнях Андрію Очеретному. Відтоді ми почали комунікувати, і ось нарешті частина мого брата отримує необхідні речі. Це перша передача, і ми маємо надію, що будуть й інші. Хочу подякувати за те, що цю справу взяли на контроль. Я безмежно щаслива. Це не тільки матеріальна цінність, а й велика моральна підтримка для наших хлопців. Їм приємно, що в тилу про них дбають, піклуються та надають допомогу, яка їм необхідна. Дякую, що почули нас. Я була дуже здивована такою легкою комунікацією з представниками міської ради. Дякую також громаді», – сказала Ніна Вовк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin