Міжнародний конкурс духової музики “VIN VENTI” у Вінниці: вражаючі виступи та благодійний концерт для підтримки ЗСУ

У Вінниці відбувся Міжнародний конкурс духової музики «VIN VENTI», де виступали солісти-інструменталісти з України та інших країн. Цю мистецьку подію організували Вінницька міська рада, департамент культури, «Вінницька дитяча музична школа № 1» та ГО «Простір майбутнього». Крім виступів учасників конкурсу, були проведені майстер-класи від відомих музикантів та благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України.
 

За словами директора конкурсу, голови ГО «Простір майбутнього» Віктора Степанчука, за роки існування заходу близько 600 юних виконавців на духових інструментах взяли участь у конкурсних змаганнях, а згодом багато учасників вибрали музику своєю професією.

Він зазначив, що мета проєкту – популяризація гри на духових інструментах, виховання плеяди молодих талановитих музикантів, обмін науково-методичним досвідом, привернення уваги громадськості до проблем духової музики, зміцнення престижу української національної школи гри на духових інструментах, налагодження міжкультурних зв’язків з мистецькими закладами України і Європи та підтвердження іміджу міста Вінниці як міста культурних подій.

«Ми ініціювали проведення конкурсу на підтримку ЗСУ, тому що війна в Україні показала нам цінність єдності, доброти й співпраці саме навколо важливих і єдино зрозумілих ідей, а особливо у розвитку культури, а це позиціонує українців як сильну європейську націю!» – говорить Віктор Степанчук.

Також він зауважив, що такі культурно-освітні проєкти як VII Міжнародний конкурс духової музики «VIN VENTI» не тільки вселяють оптимізм та надію на майбутнє, а й об’єднують біля себе нових шанувальників, друзів та партнерів.

Цього року у культурній події взяли участь 83 солісти-інструменталісти дерев’яних духових та мідних духових інструментів мистецьких шкіл, мистецьких шкіл-студій, ліцеїв та спеціалізованих навчальних закладів України усіх рівнів акредитації віком від 9 до 23 років.

Конкурс відбувся в два тури у форматі офлайн. Учасники культурно-освітнього проєкту представили мистецькі навчальні заклади з різних міст України: Дніпра, Житомира, Івано-Франківська, Києва, Коломиї, Кривого Рогу, Кропивницького, Львова, Одеси, Ужгорода, Харкова, Хмельницького. Учні мистецьких шкіл Вінниччини, міста Бар, Вінниці, Гнівані, Жмеринки, Калинівки та Тульчина.

В залах Вінницької дитячої музичної школи № 1 впродовж трьох днів тривали конкурсні прослуховування та відбувались майстеркласи членів журі.

Зазначимо, що для оцінювання рівня виконавської майстерності молодих виконавців до складу журі увійшли провідні педагоги та музиканти України, Франції та Молдови.

«Особливе значення в конкурсі має склад експертного журі. Я вдячний кожному за професіоналізм та об’єктивність, адже саме ці їхні якості є запорукою подальшого професійного зростання молодих виконавців та розвитку української духової школи», – підкреслює Віктор Степанчук.

Директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук, підкреслив, що культура є тим вагомим фактором, який допомагає зберегти та примножити нашу ідентичність та самобутність.

«Цьогоріч конкурс “VIN VENTI” як завжди є актуальною платформою для розвитку молодих талантів та як прояв підтримки наших воїнів. Він нагадує нам про важливість єднання в складні часи та підтверджує, що культура є справжнім джерелом сили нації. Всі мистецькі заходи ми проводимо, дотримуючись умов безпеки, і цей конкурс не є винятком», – каже Максим Філанчук.

Завдяки підтримці Вінницької міської ради та депутата Вінницької обласної ради Володимира Прідолоби переможці отримали грошові премії у кожній номінації, групі та категорії. Призові місця також були розподілені і за інструментами. Отримали діти й сертифікати від магазинів музичних інструментів «Комора» та «Рок-н-ролл» на 10 % знижки для придбання інструменту або аксесуарів.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin