“Інститут розвитку міст” у Вінниці відзначив своє 15-річчя

Комунальне підприємство «Інститут розвитку міст» активно працює у Вінниці вже протягом 15 років. Експерти цієї організації допомагають розвивати міжнародні зв’язки міста та налагоджувати партнерські стосунки з іншими містами та громадами світу. Вони також займаються урбаністичними та інфраструктурними проектами, а також підтримують розвиток громадського суспільства. З нагоди свого ювілею співробітники організували круглий стіл, присвячений ролі розвиткових організацій у кризових ситуаціях.

На захід завітали представники та представниці муніципалітету, громадських організацій, усі очільники комунального підприємства за 15 років.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний зазначив, що Інститут розвитку міст координує та сприяє розвитку міжнародних відносин нашої громади, організовує національні форуми та тренінги для обміну досвідом між містами, займається реалізацією міжнародних програм підтримки та посилення ролі ІГС тощо. Все це, за його словами, – невід’ємна частина успішного розвитку Вінницької МТГ.

«За роки існування Інституту розвитку міст, його очільники та очільниці, фахівці й фахівчині докладали максимум зусиль, щоб наше місто було прогресивним. Усі працювали в тандемі, та завдяки спільній взаємодії Вінниця встановила та розвинула партнерські зв”язки з містами та громадами з усього світу для обміну досвідом та впровадження спільних проєктів. Також Інститут працює над питаннями урбаністики, біорізноманіття, продовжують реалізацію Концепції розвитку малих річок Вінниці тощо», – говорить Андрій Очеретний.

Також він зазначив, що КП «Інститут розвитку міст» працював і над Стратегією 2.0 та 3.0.

Під час зустрічі кожен із шести директорів комунального підприємства розповів про діяльність Інституту у ті чи інші часи про успіхи та нові впровадження для нашого міста. Зокрема, про залучення жителів до участі в громадському житті, підвищенню соціальної активності та співпраці в межах громади.

Серед іншого учасники зустрічі обговорили питання, пов’язані з розвитковими міськими організаціями, які відіграють важливу роль у часи кризи, особливо коли ця криза пов”язана з війною, та є одними із ключових гравців у забезпеченні гуманітарної допомоги, відновленні пошкодженої інфраструктури, підтримці вразливих груп населення. Вони сприяють розробленню та впровадженню локальних програм та стратегій, співпрацюють з партнерами для ефективного реагування на кризу та відіграють важливу роль у сприянні відновленню та розвитку міст в умовах війни та після кризових ситуацій.

Директорка КП «Інститут розвитку міст» Янна Чайковська подякувала усім присутнім, а також партнерам й друзям за активну співпрацю та підтримку.

«Окрема подяка всім нашим співробітникам та співробітницям, з ким мали нагоду розвивати Інститут розвитку міст, адже без вас жоден успіх був би неможливим! Дуже важливо пам’ятати, що відбувалось з Інститутом і Вінницею впродовж багатьох років, щоб якісно планувати наступні кроки для сталого розвитку громади. Водночас наша команда завжди пам’ятає, що ми маємо змогу продовжувати працювати над розвитком нашої Вінниці завдяки відважній щоденній боротьбі українських військових, тому нині найкращим привітанням для нас буде ваш посильний донат для Вінницької 120 ОБрТрО на закриття нагальних потреб наших захисників і захисниць», – зазначила директорка КП «Інститут розвитку міст» Янна Чайковська.

В межах панельної дискусії учасники заходу підтримали збір, який ініціював Фонд громади «Подільська громади» для найнеобхідніших речей для наших захисників та захисниць, наразі збір активний і будь-хто може долучитись до нього.

Деталі збору за посиланням.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin