Розвиток міжнародного співробітництва: до Вінниці прибула делегація з Франції

З робочим візитом наше місто відвідали представники французького міста Діжон і регіону Бургундія-Франш-Конте. Міжнародні партнери зустрілися з Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим та головою Вінницької обласної Ради Вячеславом Соколовим, щоб спланувати подальшу децентралізовану співпрацю між нашими містами. Паралельно місцеві посадовці представили європейцям потенціал міста у різних галузях – технології, медицина, освіта, надання адміністративних послуг та просторовий розвиток.

Як зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, налагоджувати ділові відносини з регіоном Бургундія-Франш-Конте та його столицею Діжоном Вінницька міська рада почала кілька років тому – у 2019 році.

«Перші контакти з містом Діжон в нас почалися у 2019 році. Напередодні повномасштабного вторгнення ми разом почали напрацювання щодо можливості отримання експертизи по модернізації системи водопостачання, а також у співпраці з французьким агрокластером VITAGORA створили асоціацію “АгроВін”, де є представники вінницького аграрного бізнесу. До речі, чимало успішних практик міста Діжон у веденні сільського господарства ми використали під час роботи над муніципальною програмою розвитку сільських територій, – сказав Сергій Моргунов. – Наразі мер французького міста та регіону Бургундія-Франш-Конте зацікавлені в налагодженні партнерських відносин, і ми обговорювали напрямки нашої подальшої співпраці».

Перш ніж знайомитися з Вінницею, французька делегація побувала на оновленій площі Шевченка, де встановлена меморіальна стіна пам’яті загиблих військовослужбовців у російсько-українській війні. Під час перебування у Вінниці делегати також побували на площі Перемоги – місце, куди влучили російські ракети і забрали життя десятків людей. Заступники міського голови Андрій Очеретний та Ігор Откидач також показали відремонтований Вінницький РАЦС, який був пошкоджений внаслідок ракетного обстрілу.

Гості міста також побували на площі Замостянській та ознайомилися з проєктом «Вінницька Миля». Крім того, вони познайомилися з вінницькими педагогами зі школи № 30 та побачили протирадіаційне укриття, яке будують поруч із закладом. У приміщенні, яке будують за монолітною технологією, будуть зали для переховування, санвузол, теплопункт, вентиляція та приміщення для зберігання та розігріву їжі.

Перша заступниця міського голови муніципалітету м. Діжон Наталі Кьондерс зауважила, що такі зустрічі дуже важливі, щоб зрозуміти, в яких напрямах налагоджувати співпрацю.

«У Вінниці з Діжоном багато спільних підходів до реалізації проєктів, тому такі зустрічі дуже важливі. Це те, що стосується економічної політики, транспорту, диджитал-простору у сфері надання послуг. Тому у наших планах побудувати партнерство не лише на рівні міста, а також на рівні регіонів. Це дозволить успішно увійти місту Вінниці у складі всієї України до Євросоюзу», – зазначила вона.

Насичена програма була й на базі Вінницького національного технічного університету, де відбулася зустріч з представниками агрокластеру «АгроВін». Оскільки в регіоні Бургундія-Франш-Конте дуже розвинута харчова промисловість, спілкування з вінницькими агропідприємцями видалося насиченим та продуктивним.

Ще однією локацією, на якій побували делегати з Франції, стала одна з лікарень. Там директор закладу розповів про роботу медичної установи і те, як міська влада сприяє в покращенні надання якісних медичних послуг. Делегатам показали оновлені відділення та сучасні методи, які використовують для реабілітації пацієнтів з порушенням опорно-рухового апарату та нейрореабілітацією.

Заступник генерального директора Університетської лікарні Діжона Ліонель Пашінто в складі делегації побачив, як вінницькі лікарі працюють з пацієнтами, які мають важкі травми. Він зазначив, що Діжон дуже зацікавлений в кооперації та партнерстві з Вінницею в сфері медичних послуг.

«Важливий не лише обмін теоретичними знаннями, а й обмін досвідом на практиці – як між студентами, так і лікарями-практиками. Обмін практикою та досвідом, а також науковими надбаннями і науковим досвідом – це важлива база для покращення рівня медичного обслуговування в обох наших країнах», – сказав Ліонель Пашінто.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin