Безкоштовний відпочинок для дітей полеглих Захисників у таборі в Польщі

Протягом двох тижнів, з 6 по 19 травня, діти загиблих Захисників і Захисниць із Вінниці відпочивали у таборі в місті Закшув, поблизу Кракова (Польща). Релігійна місія «Карітас-Спес» організувала для них безкоштовний відпочинок. Хлопці та дівчата мали можливість відвідати багато туристичних локацій.

Загалом у таборі взяли участь 44 підлітки, зокрема – з багатодітних родин парафіян Вінницької області. Запрошені були і 15 діток загиблих (померлих) Захисників і Захисниць Вінниці, які перебувають на обліку в департаменті соціальної політики Вінницької міської ради. За комфорт і безпеку дітей відповідали четверо супровідників.

«Протягом літнього табору дітки побували у багатьох цікавих місцях. Наприклад, відвідали гірські маршрути поблизу Закшува, насолодились природою гірських масивів Татр в Закопаному, погуляли вулицями Кракова і навіть взяли участь у місцевих активностях до Дня вишиванки. Найбільше діткам сподобався, звісно, парк розваг “Енерджиландія” з шаленими американськими гірками, а також мотузковий парк та сплав по річці Дунаєць», – розповіла одна із супровідниць дітей у таборі, волонтерка організації «Карітас-Спес-Вінниця» Яна Липовська.

Такі активності для дітей Вінниці, серед яких сини та доньки полеглих Захисників, дуже важливі та корисні, вважають у департаменті соціальної політики міської ради.

«Вдячні релігійній місії “Карітас-Спес-Вінниця” та її очільнику Євгену Маркевичу за те, що долучили до поїздки дітей наших оборонців. Сподіваємось, протягом цих двох тижнів вони змогли зарядитися позитивними емоціями та хоча б ненадовго відволіктися від повітряних тривог і сумних новин, які стали нашими реаліями в Україні», – зауважила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin