З 1 липня команда “Офісу туризму Вінниці” поповниться ще однією колегою

Випускниками «Школи гідів та амбасадорів Вінниці» стали 17 слухачів курсу. В суботу, 24 травня, їм вручили сертифікати з гідівської справи, а одній з випускниць запропонували роботу в «Офісі туризму Вінниці».

Загалом це було 3 місяці інтенсивної підготовки та навчання від 33 професійних спікерів. Учасниками «Школи» були студенти, вчителі, гідеси, які бажали підвищити свою професійну кваліфікацію, вінничани за народженням та покликом серця. Вони почали навчання 1 березня у складі 23 осіб, серед яких були як учасники курсу «Амбасадор Вінниці», так і ті, хто продовжив навчання на базовому та повному курсах підготовки, щоб стати сертифікованим гідом.

Навчальна програма курсів була насиченою і багатовекторною: історія, архітектура, культура, урбаністика і модернізація, археологія і містобудування, європейська Україна та інтеркультурна Вінниця, туристичне блогерство, релігієзнавство тощо. А практична частина складалася з тренінгів першої медичної допомоги, акторської майстерності, психології, ділової української мови та англійської мови професійного спрямування, досліджень малих річок, відвідувань музеїв, а також демонстраційних турів від знаних вінницьких гідес. Варто відзначити й ентузіазм та інтерес учасників та учасниць Школи гідів, адже вони не відпускали спікерів допізна і ходили на додаткові активності поза навчанням.

У підсумку випускники та випускниці підготували шість авторських екскурсій у співпраці один з одним, що стало фінальним екзаменом у «Школи гідів»:

  • «Intermezzo» (за мотивами твору Михайла Коцюбинського);
  • «Вінниця. Бджоли. Вовки» (про уличів);
  • «Повний метр» (про розвиток кінематографу у Вінниці);
  • «1363. Середньовіччя & сучасність» (оглядова);
  • «Адресами Української революції»:
  • «Вінниця. Мистецький underground» (по маршруту від КЗ «Райдуга» до простору «Plai Піч»).

Директорка «Офісу туризму Вінниці» Тетяна Маєвська розповіла, що вже зовсім скоро у всіх охочих буде можливість потрапити на ці екскурсії безкоштовно. А найуспішніші з них Офіс туризму Вінниці візьме у ротацію на комерційній основі. Таким чином сертифіковані гіди зможуть заробити свої перші кошти від екскурсійної діяльності.

«Важливим результатом цього курсу стало й те, що з 1 липня команда “Офісу туризму Вінниці” поповниться ще однією колегою – ми беремо на роботу Соломію Грон, випускницю нашої школи. Вона закінчує бакалаврат історичного факультету ВДПУ ім. Коцюбинського, вільно володіє англійською мовою, і показала досить високий рівень під час навчання. Це наш спільний вибір з групою експертів “Школи гідів та амбасадорів Вінниці”. І Соломія дала згоду – вона хоче працювати в нашій команді. Насправді кожен з випускників “Школи” може відкрити власну справу як ФОП чи найманий працівник, і співпрацювати з “Офісом туризму” на сталих умовах – так само, як ми співпрацюємо з іншими гідами. Впевнена, що ці обличчя вже незабаром будуть впізнавати і вінничани, і наші гості. Адже гіди та амбасадори Вінниці – це люди, що відчувають місто серцем і дарують свою любов до нього всім оточуючим!», – розповіла директорка «Офісу туризму Вінниці» Тетяна Маєвська.

Випускники та випускниці курсу залишились задоволеними навчанням, а багато з них заявили про намір продовжити розвиватись у туристичній сфері, щоб в майбутньому займатись цим професійно.

Соломія Грон: «Враження про “Школу гідів та амбасадорів Вінниці” максимально позитивне, враховуючи об’єм цікавої і максимально пізнавальної інформації, яку нам дали. Плюс це й практичні навички, які можна підшліфувати і використовувати не тільки для екскурсій, а й у повсякденному житті. Тому я усім раджу на майбутнє: якщо побачите афішу, реєструватися на ці курси, поки є місця. Бо це неймовірний досвід, це спільнота, і це дуже цікаві програми та спікери. Я пройшла “Школу”, і дуже щаслива результатом».

Костянтин Щигорцов: «Я маю досвід проведення кількох екскурсій, і це навчання відкрило для мене нові горизонти. Я під іншим кутом побачив місто і познайомився з великою кількістю чудових людей, однодумців, що на мене дуже вплинуло. Я маю освіту в галузі туризму (одну із), тому хочу розвиватися в цьому напрямку також і займатися екскурсіями, може, не як основною діяльністю, а додатковою. Тому дякую “Офісу туризму Вінниці”, що надали мені таку можливість».

Анна Гертель: «В першу чергу це саморозвиток. Я дуже довго шукала такі курси і коли побачила анонс “Школи гідів”, без роздумів заповнила заявку. А коли потрапила вже безпосередньо на лекції, була здивована тим, наскільки тут різні люди, наскільки в них горять очі. Дуже цікаво було перебувати в такому середовищі ці три місяці. Ще сподобалось, що велика кількість професіоналів була запрошена в якості лекторів. І найголовніше – нам одразу розказали, що ми можемо робити далі. Нас підтримали. Ось це супер».


Стратегічний проєкт «Школи гідів та амбасадорів Вінниці» є логічним продовженням попередніх освітніх заходів, що проводилися у місті з 2019 року, зокрема, «Школи вінницького гіда». Цьогорічний проєкт реалізував «Офіс туризму Вінниці» та департамент маркетингу міста та туризму ВМР у співпраці з Музеєм Вінниці, ВДПУ ім. М. Коцюбинського, ВТЕІ ДТЕУ, Київським національним університетом технологій та дизайну, Інститутом розвитку міст, Агенцією просторового розвитку, ДонНУ ім. Василя Стуса та іншими закладами.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin