За бажанням дітей для них влаштували зустріч з депутатами Вінницької міської ради: проєкт «Професійні обрії»

29 травня відбулась завершальна зустріч учасників проєкту «Професійні обрії» департаменту соціальної політики міської ради та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. За бажанням дітей для них влаштували зустріч з депутатами Вінницької міської ради. Хлопці та дівчата дізнавались про те, як відбуваються засідання сесій міської ради, депутатські комісії та зустрічі з виборцями. А ще – що потрібно для того, щоб самому стати депутатом. Наостанок зустрічі засновниця бізнес-школи United для дітей та підлітків Оксана Кравчук підбила підсумки проєкту, а усі учасники поділилися своїми рефлексіями.

На початку зустрічі учасників і учасниць привітала заступниця міського голови Галина Якубович.

«Символічно, що місце, де ви зараз сидите, це зала засідань міської ради, – зазначила Галина Якубович. –* Саме тут збираються виконавчий комітет та раз на місяць засідають депутати на сесії. Ви у самому серці міської ради – там, де ухвалюють важливі для нашої територіальної громади рішення. За два місяці, доки триває проєкт “Професійні обрії”, ви встигли побачити лише невелику частину професій. Насправді їх набагато більше, і кожен з вас має власні вподобання, інтереси і здібності, аби обрати собі правильний шлях. Сподіваюсь, знайомлячись з професіями на проєкті, ви вже маєте уявлення, чим би хотіли займатися. Бажаю, щоб ви з задоволенням ходили на роботу і приносили користь і собі, і суспільству»*.

Підсумки проєкту підбила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

«Хочеться подякувати дітям, які виявили інтерес і взяли участь у проєкті “Професійні обрії”. Також вдячні всім партнерам і депутатам, які розказали дітям про свої професії. Пишаюся тим, які наші учасники небайдужі, ініціативні і розумні. Дивлячись на вас, розумію, що Україна майбутнього у надійних руках», – зауважила Валентина Войткова.

Депутат міської ради Володимир Малінін розповів дітям про особливості виборчого процесу, зазначив, як відбувається депутатська діяльність. Хлопці та дівчата дізналися, як працюють депутати в округах, на комісіях та під час засідань сесії.

Діти мали змогу запитати депутатів про їхню освіту, основну сферу діяльності та навіть заробітну плату. «Депутат – це, перш за все, свідома людина, – вважає Андрій Піжевський. – Якщо у майбутньому ви хочете стати на цей непростий шлях, раджу починати з волонтерства та громадської діяльності».

Про свій шлях у політичну діяльність розповіла депутатка Світлана Куца.

«За фахом я освітянка, працюю директором школи. А ще – я патріот нашого міста. Де я б не була, я завжди повертаюся додому, до нашої затишної і комфортної Вінниці. Коли я побачила, як працює команда міського голови ще у 2006 році, я була дуже натхненна, а згодом, у 2010 році, сама розпочала депутатську діяльність. Учасникам проєкту я б порадила не боятись, адже двері відкривають тим, хто у них стукає. А ще – проявляти себе, думати, розвивати критичне мислення», – розповіла Світлана Куца.

Своїми враженнями від зустрічі з вінницькими депутатами поділився 15-річний Дмитро Федюшин. У майбутньому хлопець планує поєднати дві професії – IT та політику.

«Під час проєкту я познайомився з багатьма професіями. Найбільше мені сподобалися дизайн та журналістика. Я ще раз переконався, що IT-технології та програмування – це моє. А ще мені сподобалася зустріч з депутатами, бо у майбутньому я хотів би займатися політикою. Мені це подобається, адже я хотів би мати вплив на суспільство, можливо, навіть брати участь в ухваленні законів, щоб покращувати життя громадян і розвивати нашу інфраструктуру», – говорить Дмитро.

Наостанок діти зустрілися з Оксаною Кравчук – засновницею бізнес-школи United для дітей та підлітків. Саме вона розпочала цикл зустрічей «Професійні обрії» ще на початку квітня. Пані Оксана запропонувала дітям написати лист собі 35-річному, помріяти над тим, як вони будуть жити приблизно через 20 років.

У кінці зустрічі діти поділилися своїми враженнями від проєкту. Не боятися робити нове, вчитися втілювати ідеї в життя, знайомитися з новими цікавими людьми, оточувати себе професіоналами, не зупинятися на досягнутому, мріяти і йти до своєї мети – ось, якими інсайтами ділилися хлопці і дівчата після проєкту «Професійні обрії».

«За два місяці, доки тривав проєкт, діти та організатори стали однією дружньою командою. Хлопці та дівчата познайомилися з десятком професій – перспективних, потрібних, сучасних. Ми бачили, як горять їхні очі, як вони чекають наступної зустрічі. Цей проєкт ми запустили вперше, але бачимо, наскільки він став популярним. Тож у планах – проводити ще більше корисних заходів, підтримуючи діток нашої громади», – підсумувала координаторка проєкту Оксана Павлюк.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin