Андрій Очеретний представив Вінницьку громаду на Європейському форумі стійкості міст 2024 (EURESFO)

Міська влада Вінниці продовжує розвивати мережу дружніх міжнародних зв’язків, які прагнуть обмінюватися досвідом та впроваджувати корисні для громад проєкти. Цього тижня, 26-28 червня, у Валенсії відбувся 11 Європейський форум стійкості міст (EURESFO). Захід зібрав велику кількість представників європейських міст, регіональних установ, міжнародних експертів та організацій. Вінницьку громаду на цій події, присвяченій адаптації до змін клімату та підвищенню стабільності у громадах, представляв заступник міського голови Андрій Очеретний.

За словами Андрія Очеретного, форум такого рівня – це нагода розширити ділові зв’язки та заручитися підтримкою європейських партнерів різного рівня – від співпраці з муніципалітетами до спільних проєктів з експертами, донорськими організаціями та грантодавцями.

«Потребу у відновленні українських громад неможливо перебільшити. Тож ми проявляємо активність на усіх можливих платформах, щоб охопити якомога більшу аудиторію і розповісти про Україну та виклики, з якими ми зіштовхнулися через російську агресію», – сказав Андрій Очеретний.

Власне, EURESFO вже 11 років поспіль стає майданчиком для обміну думками та досвідом між різними громадами та об’єднує багато провідних спеціалістів у різних галузях у створенні стратегій та ініціатив, покликаних на вдосконалення. Цьогоріч подія була поділена на чотири панелі, де говорили про багаторівневе управління та співпрацю в горизонтальній площині, а також про перехід та адаптацію до кліматичної нейтральності на рівні міст та регіонів. На одній з панелей експерти зосередили увагу на підвищенні стійкості громад в нестабільних умовах і подоланні розривів між гуманітарним реагуванням, постконфліктною стійкістю та відновленням. Крім того, обговорювали виклики і напрями зміцнення продовольчої безпеки.

Заступник міського голови Андрій Очеретний взяв участь у панелі, присвяченій сталому відновленню, зокрема збереженню та сталому поводженню з водними ресурсами. Він презентував аудиторії потенціал Вінницької громади та кейси успішної співпраці з різними міжнародними партнерами, які покращили умови життя для населення. Він також розповів про інфраструктурні проєкти, які міська влада планує реалізувати задля забезпечення стабільної роботи Вінниці в умовах викликів, спричинених війною, яку розв’язала росія проти України.

Йшлося про розробку сталої стратегії міського управління водними ресурсами та комплексні кроки, яких потребує цей проєкт.

«Серед важливих проєктів, які могли б покращити якість життя населення, є реконструкція водоочисних та насосних станцій, а також реконструкція очисних споруд з урахуванням рекуперації тепла для системи централізованого водопостачання. Втім серед наших ключових викликів є те, що коштів бюджету громади, які розподілені на поточні витрати в межах наших основних пріоритетів – “безпека та оборона, стійкість, турбота”, – недостатньо для впровадження проєктів сталого розвитку. Тому ми прагнемо залучати досвідчених європейських спеціалістів до співпраці, аби переймати їхній досвід та реалізовувати найкращі практики в нашій громаді», – говорить Андрій Очеретний.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin