Через тривале знеструмлення у Вінниці на перехрестях замінять блоки безперебійного живлення світлофорів, які вже вичерпали свій ресурс

Такими акумуляторами почали підсилювати світлофори з початком перших блекаутів, коли окупанти завдавали перші удари по критичній інфраструктурі українських міст.

«Щоб створити безпечні умови і для водіїв, і для перехожих на дорогах міста, нашим завданням було оперативно забезпечити безперебійну роботу світлофорних об’єктів. Тоді ми знайшли і закупили обладнання, яке на той час було в наявності на ринку. Завдяки цьому світлофори могли працювати автономно до чотирьох годин. Наприкінці 2022 року блоки безперебійного живлення поставили на 11 світлофорних об’єктів на найбільш завантажених перехрестях, стільки ж встановили на початку 2023 року», – розповідає директор КП «СМЕД ОДР» Сергій Чернов.

За увесь цей час, поки потужності світлофорів підтримували альтернативні джерела живлення, вінничани практично не помічали перебоїв: вони працювали нон-стоп впродовж свого «робочого часу». Втім на сьогодні вони використали свої потужності. Адже мають – свій ресурс циклів зарядки-розрядки. Тож їх незабаром замінять на нові, більш потужні та з тривалим терміном служби.

«Наразі ми працюємо над тим, щоб замінити акумулятори на вже наявних блоках для світлофорів. Це будуть літій-залізо-фосфатні батареї. Серед їхніх переваг – більша ємність та термін служби. А відтак – вони забезпечуватимуть роботу більше часу, ніж попередні. Закінчити роботи плануємо на усіх 22-х перехрестях до кінця липня – початку серпня», – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності міської ради Андрій Сорокін.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin