Вінничани вирощують коноплі та мак кажуть що на пиріжки

З 1 червня на території області проводяться оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на виявлення та вилучення незаконних посівів нарковмісних рослин. За цей період працівники поліції вилучили майже 2 000 заборонених рослин. 

Як розповів т.в.о. начальника управління протидії наркозлочинності Ярослав Дьомов, переважна більшість правопорушників, на присадибних ділянках яких поліцейські виявлені незаконні посіви снотворного маку та конопель – це пенсіонери. Майже усі вони виправдовуються тим, що сіяли нарковмісні рослини для приготування пиріжків, годування худоби та для використання у лікувальних цілях. Чоловіки-правопорушники запевняють, що коноплі вирощують для рибальства. 

Найбільші посіви заборонених рослин поліція вилучила у жителів Погребищенського та Жмеринського районів. Так, 17 червня у Погребищенському районі під час огляду присадибної ділянки місцевої жительки серед картоплі та кукурудзи працівники поліції виявили 535 рослин конопель. 

У Жмеринському районі дільничний офіцер поліції на присадибній ділянці у 58-річної мешканки села Сербинівці виявив 428 культивованих рослин снотворного маку. За словами жінки, мак вона вирощувала для власних потреб.   

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin