Сьогодні, 22 липня, відбулось жеребкування по Програмі “Муніципальне житло ВМТГ”

Сьогодні, 22 липня, у місті відбулось чергове жеребкування щодо визначення номерів квартир у будинку на Привокзальній, 30, який зводиться за програмою «Муніципальне житло Вінницької МТГ». Наразі було представлено 14 осель. Відповідно до пріоритетів та квот, левову частку з них розподілили за категорією «учасники бойових дій та сім’ї загиблих учасників бойових дій у російсько-українській війні».

Процедура жеребкування, що зібрала кандидатів у Хабі «Місто змістів», відбувалася жваво. Присутні по черзі виходили до барабану та тягнули картки з номерами однокімнатних чи двокімнатних квартир.

Одна із таких дісталася військовослужбовцю Сергієві Максименку. Чоловік каже, що нещодавно вже подавав документи на жеребкування, однак тоді, через велику кількість учасників, йому дістався «не дуже щасливий талончик». Тепер же вибором задоволений, його однокімнатна квартира знаходиться у першій секції будинку.

«Раніше ходив дивитися на будинок. До речі, на першій секції вже завершено фасад, активно тривають роботи й по інших. Як ми почули сьогодні під час процедури, здати об’єкт планують до кінця року, – говорить Сергій Максименко. – Звичайно, дуже задоволений квартирою. Ви знаєте, що у Збройних Силах потреба у житлі стоїть дуже гостро, тому для мене це велика подія. Я тільки у Вінниці чув про таку програму, за якою будується муніципальне житло і ціна для населення найнижча».

Загалом цього дня витягли щасливі картки із квадратними метрами 10-ть кандидатів із категорії учасників бойових дій та сімей загиблих воїнів російсько-української війни. А також по-одній: у категорії працівників закладів освіти та охорони здоров’я й у категорії інші громадяни.

Ще дві квартири чекали на учасників із категорії працюючі або самозайняті (ФОП) внутрішньо переміщені особи, але вони на процедуру не з’явились. Відтак, як зазначив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, ці оселі також шляхом жеребкування будуть розподілені між військовослужбовцями та родинами полеглих.

Щодо власне спорудження будинку, то воно триває відповідно до встановлених термінів. Здати його в експлуатацію планують за пів року.

«Попри всі виклики та обставини – це подорожчання матеріалів та нестача робочих рук, наші терміни не змінюються. Вже багато чого виконано і по першій, і по інших секціях будинку. Фасадні та каркасні роботи ви вже можете бачити, але є ще й інші зовнішні роботи з підведення комунікацій, яких не видно з вулиці, – зауважив Андрій Очеретний. – Це буде повністю енергоефективний та енергоощадний будинок. Облаштовано також паркінг, який матиме подвійне призначення і слугуватиме укриттям. Крім того, є вбудовані нежитлові приміщення різного призначення, в тому числі і комерційні, і освітянський хаб тощо».

Також окремо Андрій Очеретний наголосив, що вартість квадратного метру у Муніципальному будинку змінюватись не буде.

«Здорожчання матеріалів та послуг на всі наші пільгові категорії розповсюджуватися не буде. Вартість залишиться на рівні 27 900 грн за квадратний метр. Це найнижча ціна, яку ми бачимо на первинному ринку Вінниці, – підкреслив посадовець».

Довідка

Після введення даного будинку кількість вінничан, які покращили свої житлові умови завдяки Програмі Муніципальне житло, перевищить 1300.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin