Ще один простір для ветеранів війни та їхніх родин: усі подробиці у матеріалі

13 серпня відбулося відкриття простору для ветеранів війни та їхніх родин. Його заснували на базі громадської організації «Полум’я надії». Осередок відвідав міський голова Сергій Моргунов.

«Реалії в Україні обумовлені бойовими діями з 2014 року, з 2022 року – повномасштабною російсько-українською війною. Вона призвела до того, що ніхто з нас не може почувати себе спокійно і впевнено. Ми втрачаємо наших військових, багато є поранених, родини залишилися без своїх рідних, люди змушені були покинути домівки й все, що вони нажили роками. Звичайно, всі вони потребують відповідної підтримки та допомоги. Дуже важливо, коли є такі люди і команди, як “Полум’я надії”, які готові надавати допомогу за покликанням своєї душі, – зазначає міський голова Сергій Моргунов. – Водночас турбота, яка охоплює і ветеранську політику, – це один з пріоритетів Вінницької міської ради. У нашій громаді працює вже два ветеранські простори: один муніципальний, інший – створений на засадах громадської діяльності. Сьогодні відкрито вже третій осередок. І ця мережа може розширюватись. Громадській організації “Полум’я надії” ми надали відповідне приміщення і фінансово підтримуємо коштом міського бюджету. Дуже важливо об’єднувати зусилля, обмінюватися досвідом і разом надавати допомогу всім, хто її потребує».

Простір для ветеранів війни та їхніх родин складається з двох поверхів. На першому знаходиться кімната відпочинку, кінозал, де відвідувачі також можуть поласувати кавою. Також осередок передбачає кабінет, де будуть надавати психологічну підтримку, юридичні консультації. Важливим складником також є духовна підтримка, яку надають капелани. На другому поверсі знаходиться дитяча кімната і спортзал, який ще доукомплектовується. Також там працюватиме реабілітолог.

«Прагнемо, щоб наш простір став місцем затишку, спокою і прийняття», – зауважив голова громадської організації «Полум’я надії» Анатолій Загляда.

На відкритті закладу були присутні й самі військові. Боєць Дмитро, який має важкі поранення, зізнався, що на власному досвіді знає, наскільки важлива психологічна реабілітація та капеланська робота.

Про актуальність відкриття ветеранських просторів зазначають у департаменті соціальної політики міської ради.

«Наразі відкриття ветеранських просторів є головним завданням в нашій територіальній громаді. Триває війна, у нас вже є багато ветеранів, а після закінчення бойових дій і перемоги їх буде ще більше, тому, вважаємо, вони повинні мати свої простори для спілкування з побратимами, психологічної реабілітації. Таких осередків ніколи не буде мало, їхня робота дуже важлива, адже всі вони мають одну мету – допомогу ветеранам. Міська рада у співпраці з партнерами, з громадськими організаціями докладає максимум зусиль, щоб зробити громаду комфортною для військових, які повертаються з війни. Працюємо у цьому напрямі й надалі», – зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Простір для ветеранів та їхніх родин працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 14:00 та з 16:00 до 20:00 за адресою: вул. Винниченка, 4-А. Гаряча лінія – 093 867 2555.

Громадська організація «Полум’я надії» працює з 2015 року. Її команда надає допомогу бездомним людям, ВПО, військовим та їхнім родинам. Зокрема, організовує роботу дитячого простору для діток внутрішньо переміщених осіб та військовослужбовців. У бюджеті громади на 2024 рік для ГО «Полум’я надії» передбачено понад 358 тисяч гривень.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin