У Вінниці відбулось чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при міській раді

28 серпня відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Вінницькій міській раді на чолі з заступницею міського голови Галиною Якубович. Присутні підсумували результати роботи за перше півріччя щодо надання соціального супроводу та соціально-психологічної підтримки людям, які постраждали від війни, а також обговорили запровадження нових послуг для людей з інвалідністю внаслідок війни.


«Проводимо чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення. Ми збираємося регулярно, щоб обговорювати питання соціального захисту, які є важливими для нашої громади. Для цього залучаємо представників муніципалітету, громадських та ветеранських організацій, щоб створити комунікаційний майданчик і підсилити нашу спільну роботу щодо соціальної підтримки мешканців громади у воєнний час», – зазначила заступниця міського голови Галина Якубович.

Директорка департаменту соціальної політики міськради Валентина Войткова доповіла про соціальний супровід та соціально-психологічну підтримку членів родин загиблих (померлих) та безвісти зниклих Захисників і Захисниць.

«Департамент соціальної політики продовжує проводити анкетування щодо потреб сімей наших оборонців. Так ми визначаємо, яких послуг вони потребують: освітніх, медичних, юридичних, гуманітарної допомоги або сприяння у працевлаштуванні», – розповіла Валентина Войткова.

Загалом на муніципальні виплати для підтримки сімей полеглих воїнів наразі використали 10,7 млн гривень. Сюди входять кошти на оздоровлення дітей полеглих оборонців, матеріальна допомога сім’ям героїв, в яких діти йдуть до 1-го класу, кошти до Дня пам’яті Захисників України, грошову компенсацію за самостійне санаторно-курортне лікування.

Окрім того, нещодавно розширили перелік муніципальних пільг і гарантій для Захисників і Захисниць, їхніх рідних.

«У нашій громаді захисники з інвалідністю внаслідок війни мають можливість відвідувати комунальний басейн. Для цього ми спеціально ввели у закладі посади реабілітологів. Наразі такою послугою скористалося 12 людей, проте ми знаємо, що в громаді таких людей декілька сотень. Тому закликаємо звертатися та використовувати можливість пройти фізичну та психологічну реабілітацію, оздоровитися», – зауважила Галина Якубович.

Окрім того, Захисники та Захисниці, які мають ампутовані або нефункціонуючі нижні кінцівки, можуть отримати компенсацію за переобладнання авто на ручне керування. Розмір відшкодування – до 35 тисяч гривень.

Також присутні обговорили заходи, які покликані зробити громаду більш енергостійкою. Йдеться про відшкодування для соціально вразливих категорій населення до 40 тисяч гривень за вартість придбаних джерел безперебійного живлення: акумуляторів та інверторів.

«Це допоможе зменшити ризики, пов’язані з можливими перебоями в електропостачанні та забезпечити стабільне і безперебійне функціонування домогосподарств в умовах нестабільної енергетичної ситуації», – говорить Галина Якубович.

Наостанок Валентина Войткова нагадала про те, що продовжується робота з родинами загиблих (померлих) Захисників і Захисниць. Для цього створили дорадчий орган – Раду родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць при міському голові з представників сімей загиблих та Вінницької міської ради. Робота у такому форматі допомагає оперативніше вирішувати важливі для родин захисників питання та залучати їх до процесу прийняття рішень, які стосуються зокрема і поховання наших Героїв та соціального захисту їхніх родин.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin