Терапевтичне відділення МКЛ №1: cучасні та комфортні умови перебування в стаціонарі

Нещодавно у терапевтичному відділенні Міської клінічної лікарні №1 завершили другу чергу ремонту – на четвертому поверсі. Для пацієнтів забезпечили сучасні та комфортні умови перебування в стаціонарі. Оновлене відділення оглянув Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Це другий етап реконструкції терапевтичного відділення МКЛ №1, цього разу на 4-му поверсі. Минулого року ми зробили на п’ятому поверсі аналогічне відділення за таким же проєктом, – зазначає Вінницький міський голова Сергій Моргунов. – Наразі в 11 палатах у досить сучасному, комфортному вигляді надають послуги пацієнтам. Люди позитивно відгукуються щодо перебування в умовах лікарні, враховуючи надання деяких ліків, харчування, ставлення медичного персоналу від лікарів до медсестер і санітарок. Для нас важливо, щоб медична допомога у міських лікарнях надавалася якомога якісніше. Для цього необхідно створювати відповідну інфраструктуру, і ми над цим постійно працюємо. Проте це досить великий ресурс. Наприклад ремонт цієї частини відділення коштував 22 мільйони гривень. Це кошти Вінницької міської ради, та кошти, які зекономив сам заклад з фінансування НСЗУ. І я вважаю, що далі необхідно оновлювати й інші поверхи, щоб в результаті створити комфортні відділення у всьому корпусі».

Ремонт другої частини клінічного терапевтичного відділення № 1, що на 4-му поверсі медзакладу, розпочали у вересні 2023 року. Роботи закінчили у серпні 2024 року.

«За цей час ми зробили повністю комплекс капітальних робіт, починаючи з заміни перестінків, штукатурення, проведення нових комунікацій, каналізації, електричних комунікацій. Повністю облаштували вентиляцію, кондиціонування. Переробили систему опалення. Зробили кожну палату з окремим санітарним вузлом. Закупили нові медичні меблі, телевізори, холодильники. Загалом зробили комфортні умови для перебування пацієнтів. А також передбачили окреме місце для родичів або доглядальників у вигляді розкладного крісла у кожній палаті. Дякуємо міській раді, що в цей темний час знаходить можливості для реалізації світлих ідей», – говорить директор МКЛ №1 Костянтин Ліваковський.

Відділення нараховує 11 палат на кожному поверсі, загалом – 42 ліжка. Палати розраховані на одного, двох, трьох пацієнтів, зокрема людей з інвалідністю. Для комфортного розміщення пацієнта та його швидкого відновлення кожна палата містить: електричне функціональне ліжко, зручний санвузол із поручнями та душову, кнопки для виклику медперсоналу, систему клімат-контролю, стіл, шафа та диван, телевізор, Wi-Fi, індивідуальне освітлення. Крім того, відділення оснащене пожежною сигналізацією та сучасними комутаційним обладнанням.

«Міська клінічна лікарня №1 – важливий медичний заклад нашого госпітального округу. Це кластерна багатопрофільна лікарня, яка надає широкий спектр медичних послуг. Терапевтичне відділення багато років потребувало оновлення. А його ремонт дав змогу наблизити умови перебування в стаціонарі до найкращих світових зразків у медицині», – вважає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Пацієнти зазначають, що повністю задоволені умовами стаціонару.

«Хочу відзначити сучасні ліжка, які можуть підійматися та опускатися. Є пульт, щоб регулювати індивідуальне освітлення. Є кнопка виклику медсестри або санітарки. Є душ з гарячою чи холодною водою, працює кондиціонер. Телевізор на 50 каналів. Обслуговування чудове, це стосується і медичних процедур, прийому ліків, уколів, крапельниць. Триразове збалансоване харчування, досить смачне як для лікарняного закладу», – говорить пацієнт Костянтин Миколайович.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin