Учнівська ініціатива «Вінницькі приваби»:діти розкривали своє бачення привабливості нашого міста

Напередодні Дня міста у школах, ліцеях і гімназіях Вінницької громади відбулася унікальна учнівська ініціатива — раптівка «Вінницькі приваби». Мета цього проєкту полягає в тому, щоб діти розкрили своє бачення привабливих особливостей нашого міста та створили своєрідну віртуальну візитівку Вінниці через ілюстрації та вітальні дописи. Ідея об’єднала всі освітні заклади міста й стала справжнім осередком креативності та любові до рідної Вінниці.

Протягом тижня учні готували свої дописи, в яких відображали різноманітні «родзинки» Вінниці. Малюнки, вірші, описи історичних пам’яток, туристичних об’єктів і місць, які люблять вінничани, супроводжувалися символічним написом «Вінниця – це…». Діти зобразили місто таким, яким його бачать у повсякденному житті: затишним, сучасним, культурним і наповненим унікальними місцями.

«У Вінниці є багато цікавого, але для мене найкрутіше — це фонтани та наш центральний парк. Це те, що робить наше місто особливим», — ділиться учень 7 класу Дмитро. Його малюнок відображає відомий вінницький світломузичний фонтан Roshen, який давно став символом нашого міста.

Особливістю раптівки стало те, що всі загальноосвітні заклади Вінницької громади мали одночасно публікувати свої дописи у соціальних мережах під єдиним хештегом #Вінницькі_приваби. Це дозволило створити своєрідну віртуальну галерею дитячих робіт, що відображають Вінницю в очах її молодих мешканців. Завдяки широкій популяризації дописів у соцмережах, користувачі мали змогу переглянути тисячі ілюстрацій, присвячених Вінниці, і побачити місто через призму дитячої творчості.

«Учнівська раптівка “Вінницькі приваби” стала важливою освітньою ініціативою, що об’єднала молоде покоління навколо спільної мети — краса та унікальність рідної Вінниці. Проєкт довів, що дитяча творчість і соціальні мережі можуть бути потужним інструментом промоції міста та його культурної спадщини. Ця ініціатива не лише розвиває патріотизм у дітей, але й популяризує Вінницю серед нових поколінь, роблячи її доступною для кожного», – підсумувала директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксани Яценко.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin