У Вінниці для жительок старшого віку відновили заняття зі степ-аеробіки

З початком нового навчального року у Вінницькому територіальному центрі соціального обслуговування департаменту соціальної політики ВМР відновили свою роботу гуртки та факультети. Зокрема, відновилися заняття зі степ-аеробіки. Після канікул відвідувачки старшого віку згадують рухи та включаються у ритм запальних пісень, які лунають під час активності.

Проводить заняття зі степ-аеробіки тренерка Яна Вихованець. Вона ж викладає у закладі чирлідинг, є майстером спорту міжнародного класу, президенткою федерації вінницького чирлідингу.

«Зі степ-аеробіки у нас функціонують дві групи. Це відвідувачки 60+, загалом їх близько 25. Я даю їм помірні фізичні навантаження, щоб пані увійшли у форму після літніх канікул. Я вважаю, що будь-яка фізична активність корисна, якщо вона в міру. Особливо це стосується людей старшого віку. На заняттях я орієнтуюсь по стану та настрою дівчаток, і залежно від цього підбираю вправи», – розповіла Яна Вихованець.

Заняття проходять за допомогою спеціального інвентарю – степів. Рухи складаються з підйомів і спусків з цієї платформи під ритмічну музику, задіюючи м’язи всього тіла. Такі заняття корисні для серцево-судинної, опорно-рухової системи, вони покращують дихання та роботу метаболічної системи.

Найстаршій учасниці гуртка зі степ-аеробіки 75 років. Це – Анастасія Грицева.

«Я з задоволенням ходжу на такі заняття, вони мене дуже підбадьорюють. Я відчуваю себе не на 75, а як мінімум на 40», – ділиться пані Анастасія.

З колегою по Терцентру погоджується і Лідія Скачко.

«Мій син зараз на війні, але він за мене радіє. Та і на заняттях у Терцентрі можу відволіктися від тривожних думок», – говорить пані Лідія.

Заняття зі степ-аеробіки проходять у Терцентрі тричі на тиждень. Записатися можна за номером телефону: (0432) 67-05-90 або за адресою: вул. Соборна, 50.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin