Екологічно-чисті автобуси «MAN» тепер доступні для маломобільних груп населення у Вінниці

Стійкість – незмінний пріоритет Вінницької міської ради. На нього в бюджеті 2024 року передбачили 1 мільярд 204 мільйони гривень, а це – 40 % коштів, які не входять до захищених статтей.

Задля забезпечення мешканців громади незалежним від можливих блекаутів громадським транспортом, місто закупило додаткові автобуси. «MAN» доступні для маломобільних груп населення екологічно-чисті, безшумні та зручні як для пасажирів, так і водіїв.

«Вони були у використанні з 2018 року, – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін. – Таке розширення автопарку, особливо під час російської агресії, надає гнучкості транспортній системі міста».

Серед основних переваг автобусів – їхня екологічність. Андрій Сорокін зазначає: перевага муніципального транспорту, який працює на природному газу, сприяє зменшенню шкідливих викидів в повітря. А це, своєю чергою, турботу про довкілля.

«30 відсотків транспорту, який курсує містом – на газу та електриці. Ми тримаємо пріоритетний курс – енергетичну сталість та екологічно чисте та безпечне середовище. Це зазначено у Стратегії «Вінниця 3.0». І саме придбання таких автобусів – це один з важливих кроків до цієї мети», – додає директор департаменту.

А ще вони комфортні для пасажирів. В першу чергу – це доступність для маломобільних груп. Вони з низьким рівнем підлоги та оснащені відкидним пандусом, місцем для людей на кріслах колісних, батьків з дитячими візочками.

«Автобуси облаштували валідаторами, дзеркалами, в які водій бачить ситуацію в салоні, інформаційною системою сповіщення пасажирів про зупинки та оголошення хвилини мовчання, зокрема. «MAN» відрізняються невеликою вагою. Це впливає на зменшення витрати палива. Вони комфортні, зручні, мають більший ресурс експлуатації. Усе це покращить якість пасажирських перевезень в нашій громаді», – каже директор Вінницької транспортної компанії Олександр Нечаєв.

Автобусний маршрут №19 сполучає Вінницькі Хутори з такими мікрорайонами як Замостя, Центр міста та Вишеньку.

«Я працюю на заводі «Барлінек». Чекав у годину пік на зупинці свій автобус, приємно здивувався, коли побачив білий «MAN». Я задоволений якістю громадського транспорту міста. А коли його кількість збільшується -– це великий плюс для жителів нашої громади, особливо тих, хто користується саме автобусами. Мені підходить саме цей маршрут, я їду ним на роботу без пересадок. Полюбляю вмоститись позаду, досить комфортні сидіння, він безшумний і зручний», – ділиться враженнями вінничанин Петро Ткачов.

Кінцева зупинка автобуса у Вінницьких Хуторах – поруч з ліцеєм. Тож, комфорту це додасть і місцевим учням. Серед пасажирів і молодь, яка дістається з Вінницьких Хуторів на навчання в місто.

«Я подорожував Україною, навіть в порівняні зі столицею у Вінниці найкомфортніший транспорт. Ті ж Він Лайни, які збирають на базі вінницького підприємства. Тож, такі оновлення на маршрутах – це супер. У цьому автобусі їду вперше. Він неймовірно комфортний, європейський», – каже юнак Денис.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin